Egyperces

2018.07.09. 18:54

Morgó szerint Belgium és Anglia nyer az elődöntőben

Nyíregyháza - Emlékeznek még Paulra, a polipra? Az oberhauseni tropikárium puhatestűje 2010-ben óriási népszerűségre tett szert azzal, hogy a labdarúgó-világbajnokságon mind a nyolc, általa megtippelt mérkőzésen eltalálta a győztest.

Nyíregyháza - Emlékeznek még Paulra, a polipra? Az oberhauseni tropikárium puhatestűje 2010-ben óriási népszerűségre tett szert azzal, hogy a labdarúgó-világbajnokságon mind a nyolc, általa megtippelt mérkőzésen eltalálta a győztest.

Egy polip volt az első

Paul jóslatait egy német hírtelevízió élőben közvetítette, díszpolgárává avatta egy spanyol város, Argentínában dal született róla. Azóta világszerte számos állat, többek között teknős, elefánt, piranha, teve, tengerimalac és kenguru is próbált már a polip nyomdokaiba lépni, ám a hatékonyságot tekintve egyikőjük sem tudta felvenni vele a versenyt.

Dél-Amerika az őshazája

A mi „Paulunk” a nyolcéves Morgó papagáj. A Nyíregyházi Vadaspark kabalaállata hétfő délután a világbajnokság elődöntőjének két meccsére tippelt és a döntővel is hasonlóan tesz majd.

A Dél-Amerikából származó, de már itt született madár nemcsak a jóstehetségével kápráztatta el az állatkert vendégeit, nevével ellentétben jókedvűen, táncnak is beillően forgott, integetett és büszkén nyitogatta szárnyait.

A főszereplő előbb a Horvátország, illetve Anglia zászlaját tartalmazó két borítékból húzta ki az utóbbit, majd a Belgium-Franciaország párharcban a belgákat tette meg győztesül.

Kétszer is így választott

Meg kell jegyezni, a próbahúzáson is hasonlóan járt el, akkor is ezt a két országot választotta ki.

Kedd és szerda este kiderül, hogy mennyire voltak jók Morgó papagáj megérzései: a belga-francia ütközetet kedden 20 órától, a horvát-angol összecsapást szerdán ugyanebben az időpontban rendezik meg.

ML


Nézz körbe 360 fokban! A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


Kedvenc papagájunk víziója tehát a Belgium–Anglia döntő július 15-én. De mit gondol Ön? Küldje el tippjét a Szabolcs Online-nak, hogy Öné legyen az értékes nyeremény.


[related-post post_id="3914310"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!