Életstílus

2016.10.11. 16:06

Legyen mindennap egy apró célunk!

Nagykálló - Relaxációs gyakorlatok és egészséges ételek is várták a diákokat.

Nagykálló - Relaxációs gyakorlatok és egészséges ételek is várták a diákokat.

– Ki szeretne boldog lenni? – tette fel a kérdést előadásának elején Tullner Gabriella, a nagykállói Sántha Kálmán Pszichiátriai Szakkórház lovagtermében helyet foglaló helyi középiskolások pedig szinte egyszerre válaszoltak: mindenki. A lelki egészség világnapja alkalmából szervezett előadássorozaton az intézmény szakemberei szóltak főként a fiataloknak arról, hogyan tehetnek a mentális egészségükért, s teremthetik meg a test és lélek egészségét. Így többek között szó volt a táplálkozásról, a sport jótékony hatásáról, a méltóság fontosságáról, valamint arról, miként legyenek hűek önmagunkhoz optimizmussal (s ez nem az állandó mosolygást jelenti), a helyzetük reális értékelésével és elfogadásával.

Visszatérve a Hogyan lehetnék boldogabb című előadásra, az intézmény pszichológusa pontokba foglalta össze – ha már a saját kezünkben van a megoldás kulcsa –, hogyan érhetjük el a pozitív érzelmekkel jellemezhető állapotot. Fontos ebben a folyamatban a reális önértékelés, az egészséges önbizalom, a hála érzése valamivel vagy valakivel szemben. Az optimizmus, mely segít meglátni a dolgok jó oldalát, azzal pedig, hogy segítenek másoknak, jónak fogják érezni magunkat – sorolta Tullner Gabriella, de hangsúlyozta azt is: a szeretetkapcsolatok, az érintések olyan pozitív érzelmi reakciókat váltanak ki, amelyekre szüksége van mindenkinek, kortól függetlenül. Szükségesnek nevezte a hatékony stresszkezelést, amely lehet sport, relaxáció, de akár naplóírás is, továbbá a megbocsájtás képességét, s azt, naponta határozzunk meg apró és elérhető célokat.

- KM-BM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!