Életstílus

2019.03.02. 18:46

Pisztácia: egészséges, de nagyon drága

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A pisztácia a legkedveltebb magvak közé tartozik, ám jóval drágább, mint a hasonló olajos magvak – a Plated cikkéből kiderül, hogy miért.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A pisztácia a legkedveltebb magvak közé tartozik, ám jóval drágább, mint a hasonló olajos magvak – a Plated cikkéből kiderül, hogy miért.

Nos, a csírázáshoz forró nyár és minimális páratartalom szükséges, ezért az általunk fogyasztott pisztáciát három térségben termesztik csupán: Iránban, Törökországban és Kaliforniában. Az ár egy része tehát a szállításból és a vámokból ered. Hat-hét év eltelik, mire először termést ad, teljes potenciáljának elérése pedig tizenöt-húsz esztendőt is felemészt, ráadásul a pisztácia hajlamos csak kétévente teremni. Mindezek mellett a magok kiválogatása precíz és időigényes fizikai munka, amelyet csak kézzel lehet végezni.

KM


[related-post post_id="3484182"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!