jótékonyság

2020.11.16. 19:00

Idén áruházi gyűjtőpontokon várja az adományokat a Mikulásgyár

Ebben az évben is meghirdeti jótékonysági akcióját a Mikulásgyár, ám ezúttal nem egy helyszínen, hanem az ország 24 Auchan áruházában gyűjtik december elsejétől a felajánlásokat az önkéntesek – közölte Zsolnai Endre, az akció főszervezője.

Budapest, 2019. december 21. Önkéntesek zárás elõtt a MikulásGyár a Millenáris Parkban 2019. december 21-én. A karitatív akció keretében több mint 100 tonnányi adományt gyûjtöttek csaknem húszezer ajándékozótól. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotós: Máthé Zoltán

A járványhelyzetre való tekintettel a szervezők főként tartós élelmiszereket, tisztálkodási- és fertőtlenítőszereket várnak december 20-ig. Használt adományokat, a járvány miatt biztonsági okokból, nem fogadnak – emelte ki hétfői közleményében Zsolnai Endre.

A közlemény szerint idén is a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek a segítségével gyűjtik az adományokat, akik gondoskodnak arról is, hogy a legjobb helyre kerüljenek a felajánlások.

„Örömmel segítettünk a Mikulásgyárnak, és igyekeztünk olyan megoldást találni, ami még pluszt is hozhat az eddigi gyakorlathoz képest, ezért a gyűjtést valamennyi áruházunkban megrendezzük, így idén országos lesz a Mikulásgyár!” – mondta Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország vezérigazgatója.

A közlemény szerint, aki nem tudja személyesen elvinni az ajándékát a gyűjtőpontok valamelyikére, postán, ingyen is feladhatja azt, lezárt dobozban, csak annyit kell ráírni a küldeményre, hogy „Mikulásgyár”.

Az országos gyűjtés során a Mikulásgyár – csakúgy, mint az előző években – a Lurdy Házban is várja az adományokat.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!