Foci vb 2022

2022.11.29. 18:15

A szenegáliakkal húsz éve történt ilyen legutóbb

A katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Szenegál 2–1-re legyőzte Ecuadort, ezzel az A jelű kvartett második helyén végzett és továbbjutott.

Kalidou Koulibaly (elöl) gólja eldöntötte az Ecuador elleni sorsdöntő mérkőzést

Fotó: AFP

Kedd délután megkezdődött a világbajnokság csoportkörének utolsó fordulója. Ahogy arra számítani lehetett, Ecador és Szenegál számára az egymás elleni csörte bizonyult a legfontosabbnak. Előbbi várhatta jobb helyzetben a meccset, hiszen egy döntetlen is elég volt a továbbjutáshoz.

Talán emiatt nem is vitte túlzásba a futballt az első félidőben, amire ráfázott, ugyanis egy hiba után tizenegyeshez jutottak az afrikaiak, amit a sértett Ismaïla Sarr értékesített.

A második félidőben Szenegál engedett ki egy kicsit, amit az ecuadoriak megbüntetettek, ám három percig sem örülhettek, Kalidou Koulibaly góljával ismét Szenegál vezetett (1–2), s mint később kiderült, meg is nyerte a meccset.

A dél-amerikaiak találatát egyébként Moisés Caicedo szerezte, ami azért különleges, mert válogatottjuk legutóbbi hat vb-góljáért Enner Valencia volt felelős. Caicedo (21 éves) )az ecuadori válogatott történetének legfiatalabb vb-gólszerzője lett, míg a túloldalon Kalidou Koulibaly (31) a legidősebb szenegáli, aki világbajnokságon betalált.

A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva nézheti meg.

Szenegál története során másodszor, húsz évet követően újra túlélte a csoportkört. December 4-én a B csoport második helyezettjével játszik a legjobb nyolc közé jutásért.

Labdarúgás: világbajnokság, csoportkör, 3. forduló, A csoport
Ecuador–Szenegál 1–2 (0–1)
Al-Rajján, Kalifa Nemzetközi Stadion, v.: Clément Turpin (francia).
Ecuador: Galíndez – Angelo Preciado, Félix Torres, Hincapié, Estupinán – Franco (Sarmiento, a félidőben), Gruezo (Cifuentes, a félidőben), Caicedo – Plata, Estrada (Reasco, 64.), E. Valencia. Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro
Szenegál: É. Mendy – Sabaly, Koulibaly, Jakobs, Ab. Diallo – Ciss (N. Mendy, 74.), P. Gueye – I. Ndiaye (Abass, 75.), I. Gueye, I. Sarr – B. Dia. Szövetségi kapitány: Aliou Cissé.
Gól: Sarr (44. – tizenegyesből), Koulibaly (70.), ill. M. Caicedo (68.).

Az A csoport végeredménye
1. Hollandia 3 2 1 - 5-1 7
2. Szenegál 3 2 - 1 5-4 6
3. Ecuador 3 1 1 1 4-3 4
4. Katar 3 - - 3 1-7 0
A csoport első két helyezettje a legjobb 16 közé jutott, az utolsó kettő számára befejeződött a világbajnokság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!