Hajdú-Bihar

2012.01.08. 11:51

Gyengén kezdte az évet a Factum

Kosárlabda - A szombat délutáni Factum-Albacomp találkozóra kilátogató mintegy 400 néző nagy reményekkel és kíváncsian érkezett, ám a debreceni kosarasok teljesítménye messze elmaradt a várttól.

Kosárlabda - A szombat délutáni Factum-Albacomp találkozóra kilátogató mintegy 400 néző nagy reményekkel és kíváncsian érkezett, ám a debreceni kosarasok teljesítménye messze elmaradt a várttól. A vendég székesfehérváriak úgy győztek 35 pontos különbséggel, hogy a Factum játékosai cseppet sem nehezítették meg a dolgukat. Taktikai hibák sokasága, eladott labdák és lépéshibák jellemezték a debreceniek játékát.

Gyors ismerkedés után az Albacomp utcahossznyi előnyt szerzett, ugyanis 4-4 után olyan 15-0-s szériát produkált, amivel Ingramék nem tudtak mit kezdeni. Raúl Jimenez edző már az ötödik percben időt kért, és igazi latinos hévvel kelt ki magából a lélektelen játék láttán. A 14-29-es első negyed után már lehetett sejteni, hogy rossz vége lesz a találkozónak, ám arra kevesen gondoltak, hogy az Albacomp fél gőzzel is növelheti az előnyét. A második negyedet triplákkal nyitotta a vendég együttes. A Factum próbált ugyan lépést tartani, de összpontosítási hibák miatt rendre kipördült a labda a gyűrűről, ennek köszönhetően még 10 ponttal tudta növelni előnyét az Albacomp és 24-49-es félidőt zártak a csapatok.

A harmadik negyedben aztán kicsit összekapta magát a Factum, sikerült valamelyest kozmetikázni a hátrányon, ám Dzunics időkérése visszazökkentette a meccset a régi kerékvágásba, és közel 30 pontosra is nőtt a vendégek előnye. A befejező játékrészt szinte csak magyar játékosaival játszotta az Albacomp, és nem kellett csalódniuk a vendégeknek, hiszen Supoláék remekül helyt álltak, növelték az eddig sem kicsi előnyüket, a Factum pedig már csak a lefújást várta, aminek a végén 35 pontos különbséget mutatott az eredményjelző.

Jócskán voltak bírói tévedések is a mérkőzésen, ám nem lehet azt mondani, hogy emiatt szenvedett csúfos vereséget a Factum a tavalyi ezüstérmestől, hiszen hazai oldalon csak a frissen igazolt Perrin tudott elfogadgató teljesítményt nyújtani. Még az eddig remeklő Ingram és Szabó is szenvedett a pályán, a többiekről nem is beszélve.

 

Factum Sport Debrecen–Albacomp Fehérvár 53-88 (14-29, 10-20, 16-17, 12-23)

Oláh Gábor utcai sportcsarnok, Debrecen; Vezette: Györffy P. A., Hegedûs T., Fodor A. (Szaniszló)

Factum: Ingram 14, Perrin 16, Szabó M. 6, Papp T. -, Schachtner 6/3, Kovács I. 2 , Kaluha -, Vas -, Takács 4, Modzinger -, Stretea 5/3, Balogh –

Albacomp: El-Amin 20/6, Keller 11, Simon 2, Chism 15, Hollis 9/3, Supola 14/9, Hendlein 8/6, Bódi -, Madár 6/3, Juhos 3/3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!