Hajdú-Bihar

2012.10.15. 17:50

Bemutatószüretet rendeztek a falu óvodásainak Körösszegapátiban

Körösszegapáti - A kellemes, szép idő lassan véget ér, ezért aztán még a napfényes, meleg időben rendezték a település óvodájában a szüreti bemutatót, a szőlő feldolgozását a kisgyermekeknek.

Körösszegapáti - A kellemes, szép idő lassan véget ér, ezért aztán még a napfényes, meleg időben rendezték a település óvodájában a szüreti bemutatót, a szőlő feldolgozását a kisgyermekeknek.Az óvónők és a dajkák egyértelmű véleménye szerint a gyerekeknek már nagyon ritkán van ilyen élményben részük még a kis településeken is. Ezért tartották fontosnak a szüreti bemutatót. A szőlőt a szülők gyűjtötték össze. Felszerelések is vannak a településen bőven, csak azokat már kevés helyen használják.

Balog Károly és Endrédi János nyugdíjasok vállalták, hogy a szürettel kapcsolatos összes műveletet bemutatják a gyerekeknek. Figyelték a szőlő darálását, préselését, s a bátrabbak még az édes mustot is megkóstolták. HBN–VJ

 

Fotó: Vmirjáncki József

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!