Hajdú-Bihar

2013.02.05. 15:51

Spórolnak a járulékos költségeken

Debrecen. Javában tart a síszezon, így a magyarok közül is egyre többen választják a hazai pályák mellett valamelyik környező ország síparadicsomát. Sajnos azonban a folyamatos figyelmeztetések, vagy a több százezres, nem ritkán milliós károkról és az extrém életmentő akciókról szóló hírek ellenére, a magyar síelők még mindig csak alig kétharmada köt utasbiztosítást, esetleg síbiztosítást.

Debrecen. Javában tart a síszezon, így a magyarok közül is egyre többen választják a hazai pályák mellett valamelyik környező ország síparadicsomát. Sajnos azonban a folyamatos figyelmeztetések, vagy a több százezres, nem ritkán milliós károkról és az extrém életmentő akciókról szóló hírek ellenére, a magyar síelők még mindig csak alig kétharmada köt utasbiztosítást, esetleg síbiztosítást. Ennél is meglepőbb, hogy még a kedvezményes külföldi orvosi ellátásra jogosító, ingyenesen elérhető Európai Egészségbiztosítási Kártya is csak minden második síelni induló pénztárcájában lapul ott. Többek között ezek derülnek ki abból a kérdőíves kutatásból, amelyet az egoMedia végzett el a 930 ezer felhasználót tartalmazó adatbázisából kiválasztott, 2094 fős mintán.

A felmérésből az is kiderül, hogy nemcsak a biztosításon spórolnak a síelő magyarok: idén a válaszadók kétharmada rövidebb ideig hódol téli szenvedélyének, s emiatt is, 2013-ban az összes megkérdezett síelő harmada 10-50 ezer forinttal költ kevesebbet a téli sporttevékenységre, mint az előző években.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!