Hajdú-Bihar

2013.04.15. 12:16

Árvíz/belvíz - Apadnak a folyók a Felső-Tisza vidékén

Nyíregyháza, 2013. április 15., hétfő (MTI) - A Tisza egy szakaszának kivételével megindult az apadás a Felső-Tisza vidék folyóin - közölte a térségi vízügyi igazgatóság vezetője hétfőn az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2013. április 15., hétfő (MTI) - A Tisza egy szakaszának kivételével megindult az apadás a Felső-Tisza vidék folyóin - közölte a térségi vízügyi igazgatóság vezetője hétfőn az MTI-vel.Bodnár Gáspár elmondta: a vízgyűjtő területeken vasárnap nem hullott jelentős mennyiségű csapadék, így folytatódott az árhullámok levonulása.

A Tisza felső szakasza Tivadarig apad, ez alatt Tokajig árad, jelenleg az alsó szakaszon, Szabolcsveresmart és Gávavencsellő között elsőfokú az árvízvédelmi készültség. A Szamos, a Túr és a Kraszna is apad, utóbbi folyó védvonalain azonban még érvényben van a másodfokú készültség, csakúgy, mint a Lónyay-főcsatornán.

A nyíregyházi vízügyi szervezet 208 kilométer hosszú árvízvédelmi védvonalon tart készültséget, melyből 81 kilométeren első-, 127 kilométeren másodfokú a riasztás - ismertette a védelemvezető. A vasárnapi adatokhoz képest kismértékben tovább csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága, az igazgatóság működési területén 17 600 hektárra.

Tizenkét belvízi szakaszon van első-, vagy másodfokú belvízvédelmi készültség, vasárnap a 12 működő szivattyútelep 1,6 millió köbméter vizet emelt át a csatornákba. Továbbra is három vízgazdálkodási társulat és hét önkormányzat területén van elrendelve valamilyen fokú belvízvédelmi készültség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!