Hajdú-Bihar

2013.04.23. 10:59

Bevezetés a logikus gondolkodás világába

Debrecen - A National Instruments, valamint a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola közös szervezésében idén második alkalommal került megrendezésre a VISUAL Thinking LabVIEW programozó verseny, melynek döntőjére április 19-én került sor.

Debrecen - A National Instruments, valamint a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola közös szervezésében idén második alkalommal került megrendezésre a VISUAL Thinking LabVIEW programozó verseny, melynek döntőjére április 19-én került sor. A verseny célja a középiskolás diákok bevezetése a programozás és logikus gondolkodás világába a LabVIEW szoftver segítéségével. A National Instruments már 25 éve forradalmasítja a tesztelési, mérési és vezérlő alkalmazások fejlesztését. Már középiskolások is tapasztalattól függetlenül rövid idő alatt elemezhetnek mért adatokat, megoszthatják az eredményeket, és terjeszthetik a rendszereket.

A verseny kiemelt célja, hogy a középiskolás diákok valós gyakorlati példákon keresztül használják fel a megszerzett elméleti ismereteiket. A verseny folyamán a versenyzőknek csapatban kell dolgozniuk, ezáltal is motiválva őket arra, hogy közösen, a feladatokat egymás között megosztva jussanak eredményre. A verseny döntőjére az ország 15 megyéjéből és 47 iskolájából 85 csapat jelentkezett, 227 diákkal. A döntőben a 15 legjobb csapatnak szemtől-szembe kellett bizonyítania rátermettségét és kreatív gondolkodását.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!