Hajdú-Bihar

2013.05.14. 17:35

Nincs jobbikos trafik a megyében/Visszavonná a trafiktörvényt a jobbik

„A nagy számok törvénye alapján nyertek a fideszesek.” A Fidesz Debrecenben is a baráti körének és rokonainak osztotta szét a dohányárusítás jogát – fogalmazott Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője keddi sajtótájékoztatóján.

„A nagy számok törvénye alapján nyertek a fideszesek.” A Fidesz Debrecenben is a baráti körének és rokonainak osztotta szét a dohányárusítás jogát – fogalmazott Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője keddi sajtótájékoztatóján. A politikus ennek bizonyítására említette, hogy a megyeszékhelyen Sásdi Andrásnak, a Fidesz volt frakcióvezetőjének felesége és lánya együtt három trafikot nyertek, de árusítási jogot kapott a Fidesz frakcióiroda titkárának fiatal lánya is, miközben egyetlen jobbikhoz köthető személy sincs a megyében a nyertesek listáján. Kósa Lajos, Debrecen polgármestere ezt korábban azzal indokolta, hogy alapvetően sokkal több szimpatizánsa van a Fidesznek, mint más pártoknak.

A jobbikos városatya szerint ez nem elfogadható érv, ezért pártja feljelentést tett hivatali visszaélés gyanújával és kezdeményezi eseti bizottság felállítását is az Országgyűlésben, a trafikbotrány kivizsgálására. A jobbik célja, hogy a kormány vonja vissza a törvényt és állítsa vissza a régit, vagy találjon olyan megoldást, amelyben a hátrányos helyzetű emberek megélhetését segíti a dohányárusítás.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!