Hajdú-Bihar

2013.05.15. 16:38

Újabb Európa-bajnokságot rendezhet Debrecen

Több, sikeresen lebonyolított hőlégballon verseny után a 2015-ös kontinensviadalnak is a cívisváros adhat otthont.

Több, sikeresen lebonyolított hőlégballon verseny után a 2015-ös kontinensviadalnak is a cívisváros adhat otthont. Debrecen az elmúlt évtizedekben több mint tíz alkalommal volt házigazdája nemzetközi hőlégballon versenynek, 2005-ben az Európa-bajnokság, 2010-ben pedig a világbajnokság mezőnye látogatott el a megyeszékhelyre.

És itt egy újabb viadal, amint arról Végh Sándor, a nemzetközi versenyek főszervezője beszámolt a Naplónak: márciusban elnyerték a 19. Hőlégballon Világbajnokság rendezésének jogát, amelyre 2015. augusztus 11. és 18. között kerül majd sor a cívisvárosban. - Óriási öröm számunkra, hogy újabb nemzetközi viadalt szervezhetünk. Bő két évünk van rá, hogy minden munkát tökéletesen elvégezzünk, ami azt jelenti, feszített tempóban kell dolgoznunk.

Szerencsére van már tapasztalatunk az ilyen volumenű versenyek lebonyolításában, most is arra törekszünk, hogy mindenki elégedett legyen - tudtuk meg Végh Sándortól, a legeredményesebb aktív magyar hőlégballon-versenyzőtől, aki több évtizede repül, és már sok ezer órát töltött ballonjával a levegőben

HBN-SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!