Hajdú-Bihar

2014.11.11. 14:50

Jegyzet: Infantilis közharcok

<em>Németh Balázs, a köztévé híradósa néhány napja meglepő módját választotta egy Moody’s-jelentésről szóló hír felkonferálásának. </em>Csáki Alexandra jegyzete.

Németh Balázs, a köztévé híradósa néhány napja meglepő módját választotta egy Moody’s-jelentésről szóló hír felkonferálásának. Csáki Alexandra jegyzete.

Azt találta mondani, hogy mi sem bizonyítja jobban Magyarország gazdasági helyzetének fellendülését, mint az, hogy a konkurens internetes hírportálok az elmúlt héten igyekeztek eltitkolni az olyan pozitív változásokat, mint például a hazai boltok forgalmának növekedése, vagy az ipari teljesítmények emelkedése.

Annak ellenére is nehéz indulat nélkül reagálni erre a szurkapiszkának már nehezen nevezhető megjegyzésre, hogy a hazai médiumok nagy része nyíltan vállalja politikai hovatartozását. Tudom, hogy naiv gondolat, de úgy vélem, egy köztévés híradónak (akkor is, ha az állam a fenntartója) az a feladata, hogy elfogultság nélkül tájékoztassa a képernyők előtt ülőket. Egy több évtizedes múltra visszatekintő intézménynek nem lenne szabad ilyen infantilis „harcokba” bocsátkoznia, mert ezzel a hitelességét kockáztatja. Nem tisztem megítélni, hogy igazat mondott vagy sem az MTVA munkatársa, az viszont biztos, hogy hozzám hasonlóan sokakban kelthetett visszás érzéseket.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!