Hajdú-Bihar

2014.11.05. 08:15

Jegyzet: Rózsaszín szemüveg

<em><strong>Olvasom a NAV közleményét, amit az USA kontra hazai korrupció ügyében adtak ki. Ebben arra kérik a média szereplőit, ne lehetetlenítsék el az adóhivatal munkáját azzal, hogy valótlanságokkal és a sugalmazásokkal foglalkoznak.</strong></em> Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

Olvasom a NAV közleményét, amit az USA kontra hazai korrupció ügyében adtak ki. Ebben arra kérik a média szereplőit, ne lehetetlenítsék el az adóhivatal munkáját azzal, hogy valótlanságokkal és a sugalmazásokkal foglalkoznak. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

A hatóság hosszú hallgatás után szólalt meg, többek közt ezt írják: „a NAV bízik abban, hogy a hiteles tájékoztatás érdekében a sajtó munkatársai az alaptalan vádak mellett a feketegazdaság elleni fellépés eredményeiről is beszámolnak”.

Bár még csak néhány éve keresem újságíróként a kenyerem, számos olyan helyzetbe kerültem már, mikor az addig megszokott újságíró-riportalany viszony éles fordulatot vett azért, mert kizökkenve a hétköznapi mederből egy kissé veszélyesebb vizekre eveztünk. Amikor nem a sikertörténetekről, a beruházásokról és a fejlesztésekről, vagy a nagy rajtaütések felől érdeklődtünk, nyomban megváltozott a beszélgetés légköre. Hirtelen úgy néztek ránk, mintha más bolygóról érkeztünk volna.

Én azt gondolom, a hiteles újságíró az objektivitásra törekszik. Mindig, minden körülmények között. És ha tetszik, ha nem, van úgy, hogy le kell vennünk az orrunk hegyéről a rózsaszín szemüveget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!