Hajdú-Bihar

2015.03.05. 11:14

Jegyzet: Kész cirkusz

<em>Híd a munka világába – ez a program neve, de hogy kit visz és hová?! Az Országos Roma Önkormányzat több száz millió forintot fordíthat a legrászorultabbak munkához juttatására, az eddig elköltött 300 millió forint viszont sok célt szolgál, csak ezt nem.</em> Száraz Ancsa jegyzete.

Híd a munka világába – ez a program neve, de hogy kit visz és hová?! Az Országos Roma Önkormányzat több száz millió forintot fordíthat a legrászorultabbak munkához juttatására, az eddig elköltött 300 millió forint viszont sok célt szolgál, csak ezt nem. Száraz Ancsa jegyzete.A programnak kellett egy épület – ez természetes! Az talán kevésbé, hogy egy Gellérthegyen lévőt találtak csak alkalmasnak, potom 205 millióért. Az indoklás gyönyörű: azért ezt vették meg, mert így közel lehetnek a minisztériumhoz (ez tényleg megnyugtató), és itt méltó környezetben fogadhatják ügyfeleiket. Igazuk van, ha a reprezentáció a hegyen a luxust idézi, attól sokkal több romának lesz állása. Béreltek 10 autót is, darabját havi 500 ezer forintért, míg toborzási tanulmányra 30 millió ment el. Az LMP hivatali visszaélés miatt tett feljelentését a Fővárosi Főügyészség elutasította, azaz minden jogszerű. A roma önkormányzat saját képviselői ennek ellenére megnézték volna a számlákat, de hoppon maradtak: a szervezet vezetése kizárta őket az irodájukból.

Bár a hírhez nincs köze, az jutott eszembe, mekkora szerencse, hogy március 1-jével kinevezték az ország cirkuszügyi miniszteri biztosát. Mert bár Fekete Péter még csak öt napja dolgozik, amivel megbízták, azt már el is végezte: cirkusz, az van!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!