Hajdúhadház hírei

2011.04.16. 18:50

Gyüre Csaba: Hajdúhadházon nagy öngólt rúgott a kormányzat

<p>Hajdúhadház - Gyüre Csaba szerint Hajdúhadházon nagy öngólt rúgott a kormányzat, mert az emberek szimpatizálnak a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tevékenységével.</p>

A Jobbik országgyűlési képviselője, a párt országos alelnöke szombati, hajdúhadházi sajtótájékoztatóján elmondta: öt jobbikos országgyűlési képviselő volt a helyszínen péntek este, amikor a rendőrök öt, aláírást gyűjtő fiatalembert garázdaság miatt őrizetbe vettek. Hozzátette: ők már akkor szóltak a rendőröknek, hogy szabálysértés gyanúja nem merült fel a fiatalemberekkel szemben, úgyhogy ők a debreceni bíróság felmentő ítéletére számítottak. Hétfőn valószínűleg büntető eljárást kezdeményeznek a történtek miatt - tette hozzá a képviselő.

 

Alkotmányos alapjogaikban érte sérelem az aktivistákat

 

Mint ismert, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hétfő óta járőrözik Hajdúhadházon, ahol pénteken öt, aláírásgyűjtő fiatalembert vett őrizetbe közülük a rendőrség garázdaság miatt. Gyüre Csaba szerint alkotmányos alapjogaikban érte sérelem az aktivistákat, amikor a rendőrök őrizetbe vették őket.

 

Gyüre Csaba szerint felmerül Pintér Sándor felelőssége

 

Elmondta: bűnözőkkel nem bánnak így, az igazoltatások során a polgárőrök gépjárműveit, ruházatát átvizsgálták a rendőrök, akik utána elnézést kértek tőlük. A képviselő szerint szó szerint ezt mondták nekik: "leég a pofájukról a bőr, amiért velük szemben így kell intézkedniük, de ők ezt utasításba kapták". Gyüre Csaba szerint felmerül Pintér Sándor felelőssége az ügyben, mert ezeket az utasításokat valószínűleg ő adta ki.

A jobbikos képviselő ugyanakkor leszögezte: képviselőtársaival szolidaritásukat fejezik ki a rendvédelmi szervezetek egész hetes demonstrációjával, személyi állományával.

A pénteki aláírásgyűjtéssel kapcsolatban elmondta még: öt óra alatt 3500-an írták alá azt a kérdőívet, amelyen arról nyilatkoztak, hogy szeretnék, ha a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a tevékenységét Hajdúhadházon ellássa. Gyüre szerint teljes az egyetértés a városban a polgárőrök, rendőrség személyi állománya és a helyi lakosság között. Ebbe - mint fogalmazott - "csak a jelenlegi kormányzati hatalom nem fér bele, mert az előbbieket szembe akarja állítani egymással."

Gyüre Csaba szóvá tette azt is: a legsúlyosabb terrorcselekménynél nincsenek olyan óvintézkedések, mint amilyenek ma Debrecenben, a bíróságon és környékén voltak. Az egész utcát lezárták, csak testi motozást követően lehetett belépni a bíróság épületébe, még a tanúk ruházatát is átvizsgálták. Ilyenre, mint mondta, 18 éves ügyvédi gyakorlata alatt nem volt példa.

 

Nagy öngólt rúgott a kormányzat

 

Szerinte a Hajdúhadházon történtekkel nagy öngólt rúgott a kormányzat, mert az emberek szimpatizálnak a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tevékenységével.

 

 

Szabadlábra helyezték a Hajdúhadházon őrizetbe vett járőröket

Az elsőfokú ítélet ellenére is garázdának tartja a hadházi járőrözőket a BM

Ideiglenes forgalomkorlátozás Hajdúhadházon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!