Hajdúszovát hírei

2013.02.21. 20:15

A civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának fejlesztése - civil szakmai fórumsorozat 1. helyszín: Nagyrábé

A Hajdúszovát Kulturális Fejlődéséért Közhasznú Egyesület pályázatot nyert a Nemzeti Együttműködési Alaptól a „A civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának fejlesztése - civil szakmai fórumsorozat” című program megvalósítására.

A Hajdúszovát Kulturális Fejlődéséért Közhasznú Egyesület pályázatot nyert a Nemzeti Együttműködési Alaptól a „A civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának fejlesztése - civil szakmai fórumsorozat” című program megvalósítására.

Ez a szakmai előadássorozat 5 programból áll, az elsőre 2013. Január 26-án került sor Nagyrábén, kedves barátainknál a Kossuth Lajos Művelődési Házban. A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődött, ahol civil szervezetek képviselői, intézmények vezetői és egyéni érdeklők vettek részt. Nagy öröm volt számunkra, hogy Gyarmati Sándorné, Nagyrábé polgármestere is elfogadta meghívásunkat és bemutatta a résztvevőknek a települést.

Az első előadás az új civil törvényről- a civil szervezetek nyilvántartási és beszámolási kötelezettségeiről szólt Czeglédiné Dr. Szilágyi Irén előadásában. Ezt követően a helyiek mutatták be munkájukat: a Barangoló Ifjúsági és Kulturális Egyesületről Balogh Erika, a helyi ifjúsági munkáról Balogh Sándorné szólt, mindkét előadás nagyon érdekes és hasznos információkat tartalmazott.

Majd a helyi Gémes Fogadóba sétáltunk, ahol nagyon finom ebédet kaptunk és itt egy kis kötetlen beszélgetésre is sor került. Az ebéd elfogyasztása után megtekintettük a helyi ifjúsági szálláshelyet, amit tavaly nyáron adtak át a településen.

Visszaérkezve a művelődési házba az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület képviselője, Kővári Miklós tartott előadást a 2013-as jogdíjközleményről, és a kulturális rendezvények szerzői jogi kötelezettségeiről.

A nap utolsó programja a műhelymunka volt, ahol ifjúsági kapcsolatépítő játékokban vehettek részt a vendégek, ez mindenki tetszését elnyerte, sokat nevettek a résztvevők ezen a programelemen.

A program egyszerre volt érdekes és tartalmas, reméljük mindenki sok hasznos információt tudott gyűjteni.

Szeretnénk megköszönni a segítséget a Kossuth Lajos Művelődési Ház munkatársainak legfőképp Balogh Sándorné Ilikének. Valamint Gyarmati Sándorné polgármester asszonynak.

 

Tóth Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!