haon-sportoldal

2008.09.05. 19:41

Pedersenék ellen a Farkasok

<p>Debrecen&#160; – A debreceni Simon&amp;Wolf SC részvételével szombaton a csehországi Slanyban rendezik a salakmotoros BEK-döntőt, ahol a magyar bajnokcsapat a házigazda AK Slany, a Mega-Lada Toljatti és a lett Lokomotiv Daugavpils ellen száll harcba.</p>

A verseny legnagyobb favoritja a többszörös BEK-győztes orosz alakulat, akik nem bíznak semmit a véletlenre, hiszen két világsztárral erősítettek: a világbajnok Nicki Pedersen és a tavalyi ezüstérmes Leigh Adams is ladás lesz ezen a derbin. A Toljatti mindenképpen kiemelkedik a mezőnyből, ám a másik három alakulat szinte azonos esélyekkel várhatja a megmérettetést.

Ami a magyar szurkolók számára a legfontosabb, a debreceni bajnokcsapat Maciej Kuciapa, Tabaka József, Tihanyi Sándor, Ferjan Matej, Hynek Stichauer összeállításban száll harcba az éremért, ami mindenképpen elvárás a csapat háza táján is.

– Évről évre ugyanazzal a csapattal vágunk neki a hazai és külföldi viadaloknak is, így lesz ez most is, illetve a fiatal cseh Stichauerrel egészülünk ki. Nagyon bízom benne, hogy mindenki a lehető legjobb formáját húzza, biztos vagyok benne, hogy Tihanyi Sanyiban és Tabaka Józsiban sem csalódnak a szurkolók, ugyanis a csapatversenyeken mindig jobb teljesítményre képesek, mint egy-egy egyéni viadalon.

A Toljatti a legfőbb esélyes, de nekünk is fel kell állnunk a dobogóra! – adta ki az ukázt Baráth Norbert, a Simon&Wolf SC klubmenedzsere.

STARTLISTA
AK Slany: Peter Karlsson, Tomasz Piszcz, Mariusz Puszakowski, Michal Szczepaniak, Martin Malek.
Simon&Wolf SC: Maciej Kuciapa, Tabaka József, Tihanyi Sándor, Ferjan Matej, Hynek Stichauer.
Mega Lada Toljatti: Nicki Pedersen, Gyenyisz Szajfutgyinov, Leigh Adams, Emil Szajfutgyinov, Danyil Ivanov.
Lokomotiv Daugavpils: Grigorij Laguta, Maksim Bogdanovs, Andrej Koroljev, Kjastas Poudzuks, Vjacseszlav Giruckij.

B.N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!