haon-sportoldal

2008.11.12. 15:27

DHK: hit, erő, akarat

<p>Debrecen – A hajdúsági sportélet üde színfoltja a cívisvárosi jégkorongcsapat, a Debreceni Hoki Klub.</p>

Az egyesületnél nincsenek hangzatos kijelentések, nagyratörő álmok, ellenben addig nyújtózkodnak ameddig a takarójuk ér, ennek ellenére rendre sikeresen szerepelnek a bajnokságban és kiváló az utánpótlás nevelő munkájuk.

A debreceni hokisok négy alkalommal hódították el a másodosztály bajnoki címét, ráadásul tavaly közel álltak a címvédéshez, ám a döntőben alulmaradtak a dunaújvárosiakkal szemben.

Bár a pályán a Jégtörők diadalmaskodtak, a döntő még mindig nem ért véget, ugyanis a DHK megóvta az összecsapásokat dunaújvárosi játékosok jogosulatlan szerepeltetése miatt, s hiába kezdődött el már az új szezon, döntés még nincs az ügyben.

Remek kezdés

Ez az affér nem zökkentette ki a cívisvárosiakat, a 2008/2009-es idényre is tökéletesen felkészültek, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy 12–1-re verték az Újvárosi Hokillákat és 12–5-re az örök rivális MAC-ot.

– A felnőtt keretünket lényegében ugyanaz a 25 játékos alkotja, mint tavaly, s a céljaink sem változtak, azaz a döntőbe akarunk jutni és visszaszerezni a bajnoki címet – mondta határozottan a DHK elnöke, Korcsinszky György.

– A magyar jégkorongsport utóbbi években elért eredményei, illetve a második vonal mérkőzéseinek színvonala okán a szövetség vezetői úgy döntöttek, hogy ettől az idénytől kezdődően OB I/B-nek hívják a küzdelemsorozatot, ahol mi is megmérettetünk.

A nívó emelkedése azt jelentette, hogy több csapat is megerősödött, így leginkább a szegedi Tisza Volán és a Dab.Docler Jégtörők lehet a legnagyobb riválisunk a bajnoki címért folyó harcban.

Debreceni tehetségek

Amellett, hogy a felnőtt, azaz a „kirakatcsapat” remekel a bajnokságban, a Debreceni Hoki Klubnál különösen nagy figyelmet szentelnek a fiatal tehetségek nevelésére.

– Minden utánpótlás kategóriában versenyeztetünk csapatot, kivéve az ifjúságiakat, így 5 korosztályban 107 igazolt játékosunk van, illetve 30 olyan gyermek jár hozzánk, akik még nincsenek leigazolva.

Nem csak a felnőtteknél, hanem utánpótlás vonalon is szisztematikus munka folyik a klubnál, minden korosztály heti 3, illetve az 1993-94-es születésű gyerekek heti 4 alkalommal végeznek jeges edzést, ugyanis komolyan gondoljuk, hogy a jövőben a fiatalokra építve kerüljünk fel az élvonalba. Az U16-osok között van két kiemelkedő tehetségünk,

 Bagdács József és Könczei Áron tagjai a korosztályos válogatottnak – büszkélkedett Korcsinszky György, aki az 1989-ben alakult DHK elnöke a kezdetektől a mai napig. Mint minden egyesületnél, az anyagi háttér megteremtése a hokisoknál sem egyszerű. – Hit, erő, akarat van, pénzből lehetne több a csapatnál.

Ebben a gazdasági helyzetben nagyon nehéz támogatókat találni, de bízom benne, hogy a jövőben a szponzorok is észreveszik azt a lehetőséget, ami a jégkorongban rejlik. Jelenleg ott tartunk, hogy sok apró szponzort próbálunk magunk mellé állítani, hogy biztosítani tudjuk az anyagi hátteret.

De nem szabad elfelejtkeznünk a szülők áldozatvállalásáról sem, akik nagyban segítik a működésünket. A közelmúltban leraktunk a városvezetés asztalára egy hosszabb távú tervet, aminek az alapján négy év múlva az élvonal meghatározó csapata lehet a DHK.

Ha jégkorongozni vágysz

A DHK szeretettel várja 2001. január 1-je után született fiúk és lányok jelentkezését jégkorongcsapatába. Korcsolyatudás nem feltétel, sőt még korcsolyát sem kell vinni, mert azt is biztosít az egyesület. Jelentkezni hétfőtől péntekig 17 órától az edzőknél lehet.

VERSENYNAPTÁR
November 23.: Dab.Docler-Jégtörők–DHK
December 7.: Tisza Volán–DHK
December 14.: Újvárosi Hokillák–DHK
December 21.: DHK–Tisza Volán
Január 4.: MAC Népstadion–DHK
Január 11.: DHK–Dab.Docler-Jégtörők


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!