haon-sportoldal

2008.12.12. 15:28

Sándor Tamás visszavonult

<p>Debrecen – A DVSC-TEVA elnöke szerint a 106 éves klub legnagyobb alakja hagyott fel a profi játékkal. &#160;<A href="about:blank"><IMG height="13" src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160;Nézze meg mivel indokolta döntését Sándor Tamás: <A href="http://video.haon.hu/video/34974/s--ndor-tam--s-visszavonul-1-"><IMG height="13" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A><A href="http://video.haon.hu/video/34977/s--ndor-tam--s-visszavonul-2-"><IMG height="13" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/video/34978/s--ndor-tam--s-visszavonul-3-"><IMG height="13" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Két héttel Szatmári Csaba visszavonulása után a legújabb kori debreceni futballsikerek újabb tevékeny részese, a Loki élő legendája, Sándor Tamás is abbhagyja a profi pályafutását. Ez volt a péntek délelőttre összehívott sajtótájékoztató fő apropója, melyen a kitűnő játékos mellett jelen volt Szima Gábor, a klub elnöke, Szilágyi Sándor cégvezető és a szakmai stáb képviseletében Herczeg András klubmenedzser. A médiaeseményt az elnök nyitotta meg, aki a klub történetének legnagyobb alakjának nevezte Tobét. A visszavonuló játékmester elérzékenyülve jelentette ki, hogy érzése szerint már nem tudna a jövőben annyit segíteni a csapatnak, mint amennyit elvárna magától.

Csak a Debrecen!

– Rengeteg nehéz döntést kellett már meghoznom életem során – kezdte a szurkolók kedvence, – de állítom, ez volt mind közül a legnehezebb. Az elmúlt két évben több kellemetlen sérüléssel bajlódtam, elég csak a gerinc-, vagy a legutóbbi térdproblémámat említenem. A búcsú lehetősége már a nyár folyamán is megfordult a fejemben, de akkor még úgy éreztem, megpróbálkozom a játékkal, de mint kiderült, ez már nem menne a megfelelő szinten. – A hogyantovábbot firtató kérdésre Sándor így válaszolt: – Ami a folytatást illeti, természetesen Magyarországon más csapat nem jöhetett szóba a Lokin kívül, de alacsonyabb osztályban, valószínűleg Ausztriában még szeretnék egy-két évet futballozni. Ezentúl szertnék köszönetet mondani a szüleimnek, valamint a trénereknek, akikkel a pályám során együtt dolgozhattam. Anélkül, hogy a többieket megbántanám, kiemelnék három mestert, akik különösen sokat tettek azért, hogy élvonalbeli labdarúgó váljon belőlem: Sidó Csaba, Piski Elemér és Garamvölgyi Lajos bácsi. A társak közül pedig Dombi Tibinek köszönhetek a legtöbbet, hiszen együtt kezdtük el annak idején ezt a sportágat, amely annyi csodálatos sikerrel ajándékozott meg minket – mondta a távozó Sándor Tamás.

Csökkenő bérek

A tájékoztató második felében Szima Gábor a labdarúgók bérének januári csökkentéséről is beszámolt: – A korábbi évekhez hasonlóan a klub anyagi helyzete a jövőben is stabil marad, de a világban tapasztalható gazdasági válság jelei a sportszponzoráció terén is érzékelhetőek lesznek előbb-utóbb. Kevesebb bevételünk származik a támogatóktól és a jegyeladások is visszaestek, többek közt a tévéközvetítéseknek köszönhetően. Éppen ezért, hasonlóan több más élvonalbeli klubhoz, át kell értékelnünk a focisták részére kifizetett béreket. Ez változó mértékű csökkenést jelent, de a gárdában egyre meghatározóbb szerepet játszó Varga József fizetése esetében például növekvésről beszélhetünk – vázolta az elnök.
-T.N.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!