haon-sportoldal

2011.12.11. 11:27

Két arany került a Hajdúságba Szombathelyen

Küzdősport - Két aranyat-, egy ezüstöt- és két bronzérmet nyertek megyénk öklözői a szombathelyi felnőtt országos bajnokságon: Ungvári István (49kg, HISE) és Nagy Péter (81kg, DVSC) első helyen végzett súlycsoportjában, Bernáth István (+91kg, DVSC) ezüstérmet vehetett át, de dobogóra állhatott Kalucza Norbert (56kg, DVSC) és Deél Szabolcs (91kg, DVSC) is.

Küzdősport - Két aranyat-, egy ezüstöt- és két bronzérmet nyertek megyénk öklözői a szombathelyi felnőtt országos bajnokságon: Ungvári István (49kg, HISE) és Nagy Péter (81kg, DVSC) első helyen végzett súlycsoportjában, Bernáth István (+91kg, DVSC) ezüstérmet vehetett át, de dobogóra állhatott Kalucza Norbert (56kg, DVSC) és Deél Szabolcs (91kg, DVSC) is. Ungvári István ott folytatta, ahol tamperei tornagyőzelme után abbahagyta, kitűnő formát mutatott Szombathelyen. Az Európa-bajnoki bronzérmes maradéktalanul betartotta Máté Attila edző tanácsait, nem akart mindent erőből megoldani, okosan, technikásan bokszolt. Ungvári és trénere a visszaszerzett bajnoki arany után újabb célt tűztek ki maguk elé: az áprilisi, isztambuli olimpiai kvalifikációs tornán a papírsúly öt kiadó helyéből egyet meg akarnak szerezni.

A DVSC-ből a fiatal Nagy Péter vitte a prímet, az olimpiai 5. helyezett Szellő Imre távollétében remek teljesítménnyel, négy győztes meccsel szerezte meg az elsőséget. A fiatalember sikere jól példázza a Szabó Sándor által vezetett klub filozófiáját, bátran építenek a helyi tehetségekre, okosan menedzselik őket.

A DVSC-ből Kalucza Norbert és Bernáth István esélyesként lépett szorítóba, de sokat vártunk Török Jánostól is, akit Varga távollétében a könnyűsúly egyik esélyeseként emlegettek. A trióból Bernáth szerezte a legfényesebb érmet, két győztes meccs után a fináléban nem bírt a hatszoros bajnok, három év után visszatérő Kurtuczcal. Kalucza a bronzig jutott, az elődöntőben vitatható meccsen kikapott az egri Könnyűtől.

Az olimpikonnak nagyon oda kell tennie magát a Bocskai-emlékversenyen, ha részt szeretne venni az olimpiai kvalifikációs viadalon. Török kiesése meglepetés, bízunk benne, csak kisiklás volt a gyenge forma. A rangos tamperei tornán remek bunyót bemutató Deél Szabolcsot is fináléba vártuk, ám úgy tűnik, Finnországban ellőtte a puskapor nagy részét. Deél István vezetőedző szerint fáradtan mozgott az ob-n, már az elődöntőben búcsúzni kényszerült, a tréner szerint erősen furcsa mérkőzésen.

Eredmények

49kg: I. Ungvári István (HISE)

81kg: I. Nagy Péter (DVSC)

+91kg: II. Bernáth István (DVSC)

56kg: III. Kalucza Norbert (DVSC)

91kg: III. Deél Szabolcs (DVSC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!