haon-sportoldal

2012.01.29. 16:18

A vízilabdáé volt a főszerep Debrecenben

Vízilabda - Szombaton igazi vízilabda-csemegének adott otthont a Debreceni Sportuszoda, ahol összesen hét mérkőzést láthatott a népes nagyérdemű. Délelőtt az OB II-es küzdelemsorozat aktuális csoportköre került megrendezésre, melynek során a Nyíregyháza, a Diósgyőr, a Gyöngyös, az Egri Vízmű és a házigazda DEAC-DVSE gárdája feszült egymásnak.

Vízilabda - Szombaton igazi vízilabda-csemegének adott otthont a Debreceni Sportuszoda, ahol összesen hét mérkőzést láthatott a népes nagyérdemű. Délelőtt az OB II-es küzdelemsorozat aktuális csoportköre került megrendezésre, melynek során a Nyíregyháza, a Diósgyőr, a Gyöngyös, az Egri Vízmű és a házigazda DEAC-DVSE gárdája feszült egymásnak. A hajdúsági legények mindkét összecsapáson magabiztos, gólzáporos győzelmet arattak. Előbb a szomszédos Nyíregyháza felett diadalmaskodtak 13-5 arányban, majd a Gyöngyös csapatát verték meg 19-7-re. Ez azt jelenti, hogy Plézer János főként cívisvárosi fiatalokból összekovácsolt együttese továbbra sem talált legyőzőre, és százszázalékosan vezeti a tabellát. 

Fantasztikus miliő

Az OB II-es találkozók után a DVSE utánpótlás csapatai játszottak bemutatkozó meccset, majd a folytatásban a Debrecen-Fujitsu alakulata és a magyar junior válogatott nézett farkasszemet egymással. A meccsen Gyöngyösi András mind a négy idegenlégiósát kénytelen volt nélkülözni, hiszen Misics és Mitrovics az eindhoveni Európa-bajnokságon szerepelt – utóbbi egészen a döntőig menetelt a szerbekkel – az oroszok, Bugajcsuk és Apanaszenko pedig továbbra is vízumproblémáik miatt maradtak távol. Bár a találkozót a hazaiak kezdték jobban, és végig vezettek 3-4 góllal, négy küzdelmes és izgalmas játékrészt hozott a felkészülést kiválóan segítő barátságos derbi, amelyen végül megérdemelt győzelmet aratott Gyöngyösi András legénysége Horkai György tanítványai felett.

- Azt kértem a játékosaimtól a találkozó előtt, hogy próbáljuk meg visszaterelni magunkat arra a sínre, ahol a téli szünet előtt abbahagytuk. Ez helyen-közel sikerült is, a szombati meccsünk már jobb volt a junior válogatott ellen, mint a pénteki – mondta a Debrecen-Fujitsu mestere.

- Számunkra az nagyon jó felkészülési lehetőség volt a két napos debreceni szereplés. Ezt megelőzően Hódmezővásárhelyen edzőtáboroztunk, ahol többek közt a Szentessel és a Szegeddel csaptunk össze – lelkesen készülünk a nyári Európa-bajnokságra. A fiúk ezekből a meccsekből tanulnak, hogyha náluk nagyobb és rutinosabb játékosokkal mérkőzhetnek meg – kezdte Horkai György, Montreal olimpiai bajnoka. - Fantasztikus az uszoda, amit most láttam először, és nagyon tetszik a debreceni vízilabdát körülvevő miliő. Gyöngyösi András kiváló munkát végez itt, és drukkolok neki, hogy ez így menjen a jövőben is, mert szükség van a vidéki póló-bázisokra! HBN-OLAHA

 

Eredmény

Debrecen-Fujitsu – Magyar junior válogatott 13-10 (3-2, 4-2, 2-1, 4-5)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!