haon-sportoldal

2012.01.22. 17:32

Fantasztikus Factum győzelem Szegeden

Factum - A találkozó előtt azon volt a hangsúly, hogy nyer-e végre a Factum, hiszen szemmel látható a csapat fejlődése, illetve hogy az Ivosev-Ingram párharcból melyik kosaras kerül ki jobban.

Factum - A találkozó előtt azon volt a hangsúly, hogy nyer-e végre a Factum, hiszen szemmel látható a csapat fejlődése, illetve hogy az Ivosev-Ingram párharcból melyik kosaras kerül ki jobban.Bár a külön meccset 29-24 arányban Ivosev nyerte, cseppet sem lehetett boldog a lefújást követően, hiszen csapata hazai pályán szenvedett vereséget a Factumtól. És nem is akármilyet! A szegediek mindenkire veszélyesek hazai pályán, így nagy küzdelemre kellett felkészülniük a factumosoknak. Szerencsére nem váltott át görcsössé a debreceniek győzelmi kényszere, bár nem úgy indult a találkozó, ahogyan azt Ingramék eltervezték.A Szeged már a mérkőzés elején bekeményített, és elhúzott 5-0-ra, majd 16-7-re is. Az első negyedet 22-12-vel zárták a csapatok és a hazai csapatban ekkor nagyon élt Ivosev, aki 11 pontot szerzett, amiből 2 tripla is jutott a vendégek gyűrűjébe. A második játékrész eleje ismét a szerb légiósról szólt, aki egymaga vitte hátán a Szegedet és tartotta a 10 pont körüli különbséget a két csapat között. De ő sem bírhatta a debreceni rohamokat, és a Factum a negyed közepére elkezdte a felzárkózást. Takács büntetőjénél már át is vette a vezetést a Factum, amit lassan növelni kezdett, és a 37-42-es félidő 5 pontos debreceni előnyt mutatott, amire senki sem számított az újszegedi csarnokban, kivéve a Factum tagjait. Feljavuló védekezésüknek és magabiztos dobásaiknak köszönhetően 10 pontos hátrányból 5 pontos előnyt kovácsoltak Raúl Jimenez tanítványai a nagy szünetre.

A szünet után növelte előnyét a Factum és most a debreceniek voltak azok, akik tartották a 10 pont körüli különbséget. Úgy tűnt nem találja a Szeged a remek Factum ellenszerét, ám az amerikai Levy révén a negyed végére minimálisra dolgozta hátrányát a hazai csapat, 1 pontos vendégvezetéssel készülődtek a befejező negyedre a csapatok. Amelyben a Szeged mindent egy lapra feltéve rohamozott, és hosszú percek után át is vette a vezetést. 5 perccel a lefújás előtt ismét egalizálta az eredményt a Factum és innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok a győzelem felé. Másfél perccel a mérkőzés vége előtt még a hazaiak vezettek, ám a vendégek amerikai triója gondoskodott a kiélezett végjátékról, és Schachtner hármasánál újra a Factumnál volt az előny. Mindez a 39. perc végén történt. Ivosev még egyenlített ugyan büntetőkből, de Schachtber ismét villant és 2 pontos debreceni előnnyel kezdődhetett meg a „büntetőzés” a véghajrában. Ezt jobban bírta a Factum és 3 pontos különbséggel ugyan, de zsebre vághattak egy teljes mértékben megérdemelt és nagyon értékes győzelmet Szegeden.

Tények:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Factum Sport Debrecen 78 – 81 (22-12, 15-30, 20-18, 21-21)

Újszegedi sportcsarnok. Vezette: Vígh P., Kapitány G., Gorka Sz.

Szeged: Drahos 2, Kiss 0, Ivosev 29/15, Tanács 10/3, Dukics 8/3

Cserék: Vida 2, Nyilas 0, Csorvási 0, Levy 26/3

 

Debrecen: Ingram 22, Perrin 10/3, Mondzinger 0, Schachtner 27/6, Szabó M. 8

Cserék: Papp T. 2, Stretea 0, Boros G. 9/3, Takács D. 2, Kovács I. 0

Kipontozódott: Tanács (38.perc)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!