haon-sportoldal

2012.02.05. 16:57

Bane a napokban még Európa-bajnoki címet ünnepelhetett, most pedig már klubcsapatára koncentrál

Vízilabda - Braniszlav Mitrovics, a cívisvárosi vízilabdások szerb hálóőre akárcsak a nyári, úgy a téli felkészülés során is később csatlakozott klubcsapatához – akkor Universidé-győztesként, most pedig újdonsült Európa-bajnokként.

Vízilabda - Braniszlav Mitrovics, a cívisvárosi vízilabdások szerb hálóőre akárcsak a nyári, úgy a téli felkészülés során is később csatlakozott klubcsapatához – akkor Universidé-győztesként, most pedig újdonsült Európa-bajnokként.Az eindhoveni kontinensbajnokságon nemzeti válogatottját a döntőbe bevédő kiváló cerberust élményeiről faggattuk.

- Németország ellen Sorot végleg kiállították, így azon a meccsen kettő, a románok ellen tíz percet játszottam, az olaszokkal szembeni elődöntőben pedig az első negyedben vízbe szálltam, és végigvédtem a találkozót. Nehéz volt számunkra ez a siker, hiszen a szerbek korábban több világversenyen is diadalmaskodtak, így szinte már kötelező elvárás volt, hogy muszáj nyernünk! Utánpótláscsapattal kétszer voltam Európa- és egyszer világbajnok, ezért nem volt annyira új az élmény, de mégis nagyon-nagyon jó érzés, mert a felnőtt válogatottal ez volt az első világversenyem – kezdte beszámolóját a Debrecen egyese.

- Hétfőn délután érkeztem haza, majd nem sokkal később indultam vissza a hajdúsági fővárosba. Ez ha fizikálisan nem is, mentálisan mindenképp nehéz – hiszen közel három hetünk telt csak a vízilabda jegyében a szerb nemzeti csapattal, most pedig – úgymond – fejet kell cserélni, és már a soron következő bajnokira kell koncentrálnom minden erőmmel – de játékos vagyok, ez a feladatom.  Bár az oroszok még nem tértek vissza, nélkülük is mindent meg fogunk tenni – úgy hallottam, hogy az edzőmeccseken jól szerepelt a gárda, így nem féltem a csapatot – mondta Mitrovics.

- Jelenleg csak a Debrecenre összepontosítok, nem gondolok még az olimpiára. Szeretnék minél jobb formába lendülni, nyáron pedig kiderül, hogy mi lesz – zárta a beszélgetést a Debrecen Európa-bajnok hálóőre, akinek jó esélye van ott lenni a londoni ötkarikás játékokon.

A hét végi rendkívüli zord időjárás, a lezúduló nagy hómennyiség, valamint az utak járhatatlansága miatt a Magyar Vízilabda Szövetség Versenybíró Bizottsága a csapatokkal történő egyeztetést követően úgy döntött, hogy a szombati SzegedDebrecen összecsapást másik három találkozóhoz hasonlóan elhalasztja egy későbbi időpontra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!