haon-sportoldal

2012.02.19. 12:43

Dudaszóra kapott ki a Factum Debrecenben

Factum - Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a Factum, ám Schachtner 33 pontja sem hozott győzelmet.

Factum - Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a Factum, ám Schachtner 33 pontja sem hozott győzelmet.A kezdő sípszót követően azonnal szerzett duplájával, Boros Gábor kezdte meg a pontszórást, amire a vendégek rögtön válaszoltak is. Úgy tűnt a Factum többször is meg tud lépni, de a Kecskemét remek védekezésének és sikeres támadásainak köszönhetően tartotta magát és az adok-kapokból az első játékrész végén a vendégek jöttek ki jobban. (17-21)

Összekapták magukat

A második negyedben aztán a Factum légiósai vállukra vették a csapatot és megszórták a KKSE-t, aminek nyomán a néhol már 7 pontos hátrányt ledolgozva ismét vezetett a debreceni csapat. (40-39) A Factum ebben a negyedben nagyot harcolt, aminek nyomán a vendégek erejéből csupán a szabálytalankodásokra futotta. Külön ki kell emelni Michael Schachtnert, aki az első félidőben egymaga a Factum dobott pontjainak majd’ a felét, 18 pontot vállalt magára, amellett hogy a védekezésből is bőven kivette a részét.

Üzemzavar a gépezetben

Remek játékát a második félidőre is át tudta menteni a Factum és volt, hogy már 8-10 ponttal is vezetett, ám a harmadik negyed közepétől ráültek a meccsre a hazaiak, amitől a Kecskemét vérszemet kapott és módszeresen elkezdte ledolgozni hátrányát. Kellett ehhez hazai oldalon a sok kimaradt ziccer és a pontatlan védekezés is, valamint, hogy Derasimovic ekkor nagyon élt a pályán, amivel a Factum nem igazán tudott mit kezdeni. A biztos vezetésből így ismét szoros eredmény kerekedett ki. (56-54)

Jobban bírta a Kecskemét

A befejező játékrészt a vendégek kezdték jobban, hosszú idő után megfordították az eredményt és úgy tűnt meglépnek, ám Ingramék még időben szerezték vissza a vezetést, és ekkor már mindenki biztos volt a győzelemben, a kecskeméti kispad majd’ felrobbant, a játékosok kapkodtak, míg hazai oldalon Raúl Jimenez próbálta csillapítani a kedélyeket. Az utolsó percet még 3 pontos Factum vezetéssel lépték át a csapatok, de 28 másodperccel a vége előtt ismét egyenlített a Kecskemét. Az utolsó támadás végén nem talált be a Factum és az ellentámadás vége az lett, hogy a végső dudaszóval egy időben hullott be Derasimovic labdája a hazai gyűrűbe, ami azt jelentette, hogy a Kecskemét végül szerencsésen megnyerte a találkozót.

Tények:

Factum Sport Debrecen - Kecskeméti KSE 76-78 (17-21, 23-18, 16-15, 20-24)

Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 500 néző

Vezette: Benczur T., Bognár T., Balog Gy. (Schäffer)

Factum Sport Debrecen: Ingram 13, Boros 4, PERRIN 14/6, SCHACHTNER 33/9, Szabó M. 5 Csere: Kaluha 5, Papp T. -, Vas 2, Kovács -, Pék –

Kecskeméti KSE: WITTMANN 18/9, DERASIMOVIC 20, Mészáros 2, DÉNES 8/6, Bencze 10 Csere: Perine 11/3, Vukadinov 5, Hegedűs 4, Papp I. –

Kipontózódott: Schachtner (39. perc), Szabó M. (40. perc), illetve Papp I. (35. perc), Dénes (37. perc)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!