HAON Sziréna

2009.01.10. 08:24

Püspökladány: elbukták a pályázatot, de még nem tudhatjuk

<p>Püspökladány, Debrecen – Arnóth Sándor, Püspökladány polgármestere, a regionális fejlesztési tanács tagja szerint a helyi szocialisták a politikai vétó eszközéhez nyúlva akadályozták meg a város sikeres pályázatát.</p>

Eredményeként 600 millió forinthoz juthattak volna, és azt korszerű egészségügyi központ építésére használnák fel.

Az új centrum a fürdő területén épült volna, lehetőséget teremtve arra, hogy a jelenleg szétszórtan működő rendelések a betegek számára könnyen elérhetők legyenek – tudósítottunk tavaly ősszel.

Hírt adtunk ekkor arról is, hogy a városban aláírásgyűjtés indult, mert egyesek helyi népszavazási kezdeményezéssel adták tudtul: nem örülnének, ha a rendelők kikerülnének a város központjából.

Arnóth Sándor szerint ez – a végül sikertelen aláírásgyűjtés – a döntéshozóknak azt üzente, hogy a helyiek nem akarják a beruházást. Egyúttal hangsúlyozta, hogy tapasztalt pályázatíró céggel dolgoztak együtt, ezért nincs kétsége a munka színvonala felől.

A tervüket egyébként nem adták fel, várják a következő alkalmat, hogy egy másik pályázóval több eredményre jussanak. A városnak ez az eljárás nem okozott kiadást – közölte kérdésünkre.

Újváros nyeri?

Csontos János, a választókerület MSZP-s országgyűlési képviselője, s szintén a regionális fejlesztési tanács tagja sajnálja, hogy az önkormányzat megbízása alapján olyan pályázat készült, amely nem felelt meg a kiírásnak.

Feltehetően ez lehet az oka – mondta –, hogy a dokumentáció a szakértőktől nem is került véleményezésre a regionális fejlesztési tanács elé.
A Napló ugyanezen forrásokból úgy értesült, hogy az egészségügyi infrastruktúra-fejlesztésre kiírt pályázatnak Balmazújváros lesz a nyertese, bár az érintetteknek a folyamat minden eddigi lépését szigorúan titokban kellene tartani.

A bírálók még nem döntöttek
– Eddig a pályázatok formai-jogosultsági, majd tartalmi értékelése zajlott, szigorúan szakmai szempontok alapján.

A hét tagú bíráló bizottságra még vár legalább egy ülés, amely után döntési javaslatot terjeszt az irányító hatóság (a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség) elé, s a döntést a szervezet vezetője várhatóan a következő hetekben hozza meg – tájékoztatta a Naplót az eljárás részleteiről Szabó Zsolt, a közreműködő szervezet, a VÁTI Kht. debreceni irdavezetője.

  • Hol nem lesz tanítás hétfőn? - itt a lista
  • A tél leghidegebb hajnala
  • Mennyivel emelkedik a nyugdíj
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!