HAON Sziréna

2011.07.14. 12:53

Hajdúszoboszló: Hét fős sanghai delegáció

Hajdúszoboszló - Sanghaiból, Kína legnagyobb (17 millió lakos!) városából érkezett delegáció csütörtökön Hajdúszoboszlóra.

Hajdúszoboszló - Sanghaiból, Kína legnagyobb (17 millió lakos!) városából érkezett delegáció csütörtökön Hajdúszoboszlóra. A delegáció tagjait a hajdúszoboszlói születésű Kiss Dezső Péter (aki az 1980-as, 90-es években a Napló újságírója volt, jelenleg gasztronómiai szakújságíró és lapszerkesztő) hozza a fürdővárosba. Értesüléseink szerint Kiss Dezső Péter tagja annak a tanácsadó testületnek, amelyet a hajdúszoboszlói Turisztikai Desztinációs Nonprofit Kft. megbízott lehetséges kínai kapcsolatok feltérképezésével.

 

"Hajdúszoboszló szakemberei bővelkednek tapasztalatban"

 

– Ugyanis termálvízlelőhelyek ott is vannak, de nincs üzemeltetési, technológiai tapasztalatuk. S mivel Hajdúszoboszló szakemberei ebben bővelkednek, szívesen átadnák érdeklődő kínai vállalkozóknak – magyarázta kérdésünkre a közelmúltban Kabály Zsolt, a Turisztikai Desztinációs Nonprofit szervezet vezetője. – Mielőtt komoly energiát fektetnénk ebbe, szeretnénk felmérni az érdeklődést, illetve a nyitottságot – mondta májusban. Nos, megérkezett az első látogató csoport. Dr. Sóvágó László polgármester csütörtökön délelőtt fogadta a vendégeket, akik ezután városnézésre indultak.

A látogatás eredményének ismertetésére visszatérünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!