HAON Sziréna

2011.08.04. 07:18

Kortalan keresgélés

<em>Tény: 2001 és 2002 közepe között kicsit, majd 2002 és 2010 között nagyon elszaladt az államadósság Magyarországon. Ám az a pénz, ami már-már kezelhetetlen mértékűre duzzasztotta a hiányunkat, nem a kukában végezte.</em> <strong>Kovács Zsolt jegyzete</strong>

Tény: 2001 és 2002 közepe között kicsit, majd 2002 és 2010 között nagyon elszaladt az államadósság Magyarországon. Ám az a pénz, ami már-már kezelhetetlen mértékűre duzzasztotta a hiányunkat, nem a kukában végezte. Kovács Zsolt jegyzeteEgyszerűen túlköltekeztünk, feléltük, mert felélhettük azt, amit egészen másra kellett volna fordítani. Az elmúlt közel egy évtizedben volt egy száznapos program (amit a Fidesz is megszavazott), autópályák épültek irdatlan ütemben és voltak munkahelyteremtő nagyberuházások is (ki az, aki kétségbe vonná ezek szükségességét). Erőnkön felül jól éltünk; most pedig viseljük a következményét. A felelősöket pedig megkeresik - ígérték. Ám ezeknél a felelősöknél fontosabb lenne másmilyen felelősök felkutatása – feltéve, ha egyáltalán történt „csúnya dolog”. Vajon minden forint odament-e, amire adták? Nem csúszott-e el ide-oda a tízmilliárdokból néhány tízmillió? Nem tudom. Azt viszont igen, hogy hallok innen is, onnan is rémtörténeteket, amelyeket bizonyítani nemigen lehet. Az elszámoltatási kormánybiztos pedig dolgozik szorgalmasan. Megtalálja a felelősöket – ezt is ígérte. Sőt, kilenc éve is ígérte a téma akkori felelőse. Az eredményt tudjuk. Akkor is, és most is. Vajon a legújabb keresgélésben meddig jutnak el?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!