HAON Sziréna

2012.03.24. 15:51

Sok a kóbor kutya Földesen

Földes - Mint mindig minden évben most eljött a rendje módja szerint az éves kutyaoltás. Ilyenkor szokás szerint megnő a faluban a kóbor kutyák száma akik gazdátlanul róják az utcákat, embereket ijesztgetve vagy némi élelemért kuncsorogva.

Földes - Mint mindig minden évben most eljött a rendje módja szerint az éves kutyaoltás. Ilyenkor szokás szerint megnő a faluban a kóbor kutyák száma akik gazdátlanul róják az utcákat, embereket ijesztgetve vagy némi élelemért kuncsorogva. Ez oknál fogva nem ritka nálunk - de másnál sem- hogy udvarokba beszabadulva kisebb-nagyobb kárt csinálnak. Hol tetten érni őket hol nem. A kárt senki nem fizeti meg ugyanis nem tudni ki a kutya tulajdonosa. Ma reggelre sajnos(mint minden évben) nálunk is ismét károkozás történt. Ezúttal nem egy két tyúk esett áldozatul szokás szerint hanem az összes tőkésréce és néma kacsa. Kárunk hatalmas, több tízezer forint. Felkerestük a napfolyamán a hivatalt de ott csak az Al-Polgármester tudót fölvilágosult adni arról , hogy már közmunkásokkal már próbálták befogni ezeket az ebeket, mind ezidáig sikertelenül majd ezután azt tanácsolta hívjuk föl a rendőrséget és tegyünk bejelentést mer! t ez nem hivatal dolga. Föl is hívtuk a Püspökladányi redőkapitányságot ahol azt mondták kiküldenek egy kollégát. Ez volt délelőtt most délutánig sincs semmi. Tetemeket el sem mertük mozdítani minden úgy van ahogy a vérengzés után maradt. Délután folyamán fölkerestem az egyik képviselő tagot aki viszont azt mondta, a Jegyzőnél kell panasz tenni aki a helyi állatorvossal "karöltve" fognak az ügyben intézkedni. Mindenesetre hétfőig tanácstalanok vagyunk és félünk, hogy mit hoz még a mai éjszaka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!