HAON Sziréna

2012.05.12. 14:09

Érmelléki huszárokosító

Hajdú-Bihar - Romániai és magyarországi huszárok találkoztak a hét végén Létavértesen és Álmosdon. Nyolc éve, 2004-ben indult el a magyar-román határ menti kapcsolatok kiépítése a huszárhagyomány-őrzők segítségével.

Hajdú-Bihar - Romániai és magyarországi huszárok találkoztak a hét végén Létavértesen és Álmosdon. Nyolc éve, 2004-ben indult el a magyar-román határ menti kapcsolatok kiépítése a huszárhagyomány-őrzők segítségével. A közel évtizednyi idő alatt számos partiumi és erdélyi településen szerepelhettek a hajdú-bihari huszárbandérium tagjai, és a „huszár-diplomácia” hozadékaként a Bihar megyei és erdélyi lovas barátok pedig Magyarországon működhettek közre számos programban. A magyar huszárok szervezésében ismét közös programon vehettek részt a romániai és magyarországi huszár-hagyományőrzők, Létavértesen és Álmosdon a hét végén. Az immár második Érmelléki Huszárokosító és kulturális program igazi majálisi hangulatban telt. Létavértesen kezdődött egy fegyver- és egyenruha-kiállítással a helyi Református Egyházközség néprajzi termében. A lovasok innen átlovagoltak majd Álmosdra, ahol megtekintették a Kölcsey-emlékházat, huszártábori pikniken vettek részt, majd késő este visszalovagoltak Létavértesre. VN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!