HAON Sziréna

2012.05.18. 17:56

Megemelt létszámmal, de mindenkinek jutott hely

Debrecen - Az áprilisi beiratkozás előtt előzetesen várt 1800-as létszámot 59-el meghaladta a város önkormányzati fenntartású óvodáiba beíratott gyerekek száma – tudtuk meg a polgármesteri hivatal oktatási osztályától.

Debrecen - Az áprilisi beiratkozás előtt előzetesen várt 1800-as létszámot 59-el meghaladta a város önkormányzati fenntartású óvodáiba beíratott gyerekek száma – tudtuk meg a polgármesteri hivatal oktatási osztályától. Jelenleg 35 debreceni óvodában 259 csoport működik, de augusztustól az intézményhálózat része lesz az „A vasút a gyermekekért” Alapítvány óvodája is, új nevén a Boldogfalva Óvoda, ahol – további férőhelyeket biztosítva - szeptembertől két kiscsoportot indítanak.

Mivel egyes óvodákba sokkal többen jelentkeztek, mint ahány gyereket el lehetett helyezni, a szülőknek 3 intézményt kellett megjelölniük, s mint arról az osztály munkatársai beszámoltak, volt, akit csak a 3. helyen, vagy eleve a körzetében vettek fel. Végül a felvehető maximális gyermeklétszám emelésével (a törvény szerint ez 30 – a szerző), illetve a már említett két új csoport indításával minden jelentkezőnek jutott hely. HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!