HAON Sziréna

2012.05.05. 16:37

Szoptatós szoba a városközpontban Debrecenben

Debrecen - A Születés Hete programsorozatot Csontos Lea képeiből összeállított „Az anyaság ünneplése”című fotókiállítással nyitották meg szombaton az Ifjúsági Házban.

Debrecen - A Születés Hete programsorozatot Csontos Lea képeiből összeállított „Az anyaság ünneplése”című fotókiállítással nyitották meg szombaton az Ifjúsági Házban.Az épületben kialakított szoptatós szobát is ezen a napon adták át, ahol az anyukat nyugodt körülmények között etetheti meg babáját. – Eredetileg csak a születés hetére terveztük a szoptatós szobát, ám mégis úgy döntött az Ifjúsági Ház vezetősége, hogy hosszú távra rendelkezésre bocsátja a szobát.

Az anyák többsége intim körülmények között szeret szoptatni, s előfordul, hogy azért nem mernek a városba jönni, mert ha a baba hamar éhes lesz, de nem tudják hol megetetni. A szoptató szobával, mi lehetőséget biztosítunk, hogy a mama ha a központban van, el tudjon vonulni és nyugodt körülmények között etesse meg csecsemőjét – mondta Zsanda Emília, a programsorozat szervezője. Hozzátette: a szobában egy szoptatópárnával ellátott fotel és pelenkázó található, illetve egy játszó sarok, ahol a nagyobb gyermek is elfoglalhatja magát, amíg az anya etet.

Május 11-ig minden nap a születéssel és babákkal kapcsolatos előadásokkal várják a családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!