HAON Sziréna

2012.06.10. 16:42

A belterületi csapadékvíz elvezetésének fejlesztése Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény - A jelenlegi belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer - bizonyos természeti, és települési jellemzők miatt - nem képes a megnövekedett vízmennyiség megfelelő kezelésére, és elvezetésére, ami a belterületi létesítményeket veszélyezteti, a városban az életminőséget rontja, és jelentős anyagi károkat okoz, amely az önkormányzatot, a lakosságot, illetve az érintett vállalkozásokat egyaránt terheli.

Hajdúböszörmény - A jelenlegi belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer - bizonyos természeti, és települési jellemzők miatt - nem képes a megnövekedett vízmennyiség megfelelő kezelésére, és elvezetésére, ami a belterületi létesítményeket veszélyezteti, a városban az életminőséget rontja, és jelentős anyagi károkat okoz, amely az önkormányzatot, a lakosságot, illetve az érintett vállalkozásokat egyaránt terheli.Ennek megoldására pályázott a település önkormányzata, a fontosabb gerinccsatornák (főgyűjtők, gyűjtők) kiépítésére - tájékoztatott Kiss Attila polgármester. A beruházás keretében megépülő vízelvezető árkok, csatornák hossza összesen 4,5 kilométer. A megvalósítását követően a bel- és csapadékvíz okozta károktól megvédett terület nagysága közel 320 hektár, a csapadékvíz-károktól megvédett lakosság száma pedig közel hatezer.

A projekt (amelynek összköltsége közel 280 millió forint) megvalósításával a város jelentős részének vízelvezetési problémája oldódik meg. A kivitelezés tervezett kezdési időpontja ez év novembere, és mintegy másfél év alatt megépülhet Hajdúböszörmény város további csapadékvíz elvezetési fejlesztéseinek az alapját képező öt legfontosabb csatornaszakasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!