HAON Sziréna

2012.06.15. 07:04

Jegyzet: 2. félidő

<em>„Gazdasági, intézményi és bizalmi válsággal találta szembe magát a 2010-ben hatalomra került kormány, de a kabinetnek mindháromra volt válasza, amelynek köszönhetően az ország 2014-ben gazdaságilag erősebb lesz, mint 2010-ben volt” – jelentette ki Navracsics Tibor.</em> <strong>Szőke Tímea jegyzete.</strong>

„Gazdasági, intézményi és bizalmi válsággal találta szembe magát a 2010-ben hatalomra került kormány, de a kabinetnek mindháromra volt válasza, amelynek köszönhetően az ország 2014-ben gazdaságilag erősebb lesz, mint 2010-ben volt” – jelentette ki Navracsics Tibor. Szőke Tímea jegyzete.

Ügyes. Nem mondta, hogy már látnunk kellene az eredményt, az majd 2014-re mutatkozik meg, még ne kérje számon senki! Ha most úgy tűnik, rosszul állunk, magasan van a munkanélküliség és mélyen a közhangulat, annak csak az az oka, hogy a kormány intézkedéseinek pozitív hatása még nem érte el azt a kritikus tömeget, amikor végre megnyilvánulhat az egyszerű nép számára is! (Meg a közgazdászok, piaci elemzők, a statisztikák és tőzsdeindexek számára, de ezeket most hagyjuk.)

A várakozás türelmére még egy darabig biztosan szükségünk lesz, legalábbis annak alapján, amit Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mondott csütörtökön a 2013-as költségvetés kapcsán. Ha kivonjuk a tervezetből a kötelező kincstári optimizmust, nagyjából ugyanarra számíthatunk, mint az idén. Hogy mitől lesz majd erősebb a gazdaság 2014-re, az ugyanúgy titok, mint eddig volt, de ez már úgyis hit kérdése. Aki bízik a kormányzó pártban, annak van reménysugár, a többiek meg már akkor se fogják hinni, ha látják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!