HAON Sziréna

2012.07.07. 13:29

Az olasz vezérkari főnök a Bocskai dandárnál Debrecenben

Debrecen - Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök meghívására érkezett hazánkba Biagio Abrate vezérezredes. Az olasz vezérkari főnök július 6-án az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni helyőrségébe látogatott.

Debrecen - Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök meghívására érkezett hazánkba Biagio Abrate vezérezredes. Az olasz vezérkari főnök július 6-án az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni helyőrségébe látogatott.Az olasz delegációt dr. Böröndi Gábor dandártábornok fogadta a Kossuth laktanyában. A parancsnok a közelmúltban már találkozott Abrate tábornokkal, hiszen alig egy hónapja mindketten részt vettek az olasz-szlovén-magyar összetételű EU BG gemonai zárógyakorlatán, ahol a hazai állományt túlnyomó többségében a Bocskai dandár 39. zászlóaljának katonái alkották.

Böröndi tábornok az érkezést követően előadást tartott az olasz vendégeknek az alakulat felépítéséről, céljairól és eredményeiről. A delegáció tagjai ezt követően fegyverzeti és technikai bemutatót tekintettek meg, majd a laktanya Csapatmúzeumában ismerkedtek meg Debrecen és a régió katonai történelmével.

A látogatás díszebéddel zárult.

 

 

 

Révészné dr. Markovics Zita hadnagy

kommunikációs tiszt

 

Fotó: Galovtsik Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!