HAON Sziréna

2013.03.29. 09:18

Debreceni lakásokat járt egy besurranó

Debrecen - Van, aki a szellőztetés miatt kitárt ablakokban is a lehetőséget látja.

Debrecen - Van, aki a szellőztetés miatt kitárt ablakokban is a lehetőséget látja.Elfogták a nyomozók szerdán azt a 24 éves férfit, aki az elmúlt egy hónapban több debreceni lakásba is besurrant. Kovács Károly rendőrségi szóvivő közlése szerint a gyanúsított nem válogatott, ahol észrevette, hogy az ajtó vagy az ablak nyitva maradt, oda be is ment, s könnyen mozdítható értékeket – készpénzt, laptopot, bankkártyákat, stb. – csent el. A hajdúsámsoni B. Roland kihallgatása során 13 bűncselekmény elkövetését ismerte el. Volt, ahol az alvó tulajdonos mellől lopott. A besurranót őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását. Nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett miatt nyomoznak ellene.

Van önbizalmuk!

A százados kiemelte: a besurranásos lopásoknál különösen igaz az a mondás, miszerint „alkalom szüli a tolvajt.” Az elkövetők többsége ugyanis nem végez előzetes terepszemlét, inkább kihasználja, ha például szellőztetésnél ki van tárva az ablak. Még csak „szaktudásra” sincs szükség, annál inkább magabiztosságra, lélekjelenlétre. Ha észreveszik őket, akkor általában mindig van valami jó ürügy a tarsolyukban, majd sietve távoznak.

Különösen a nagyobb családi házakban indokolt a mozgás, vagy ajtónyitás érzékelővel kiegészített riasztóberendezéseket felszerelni és persze használni. Az olyan védelmi rendszereknél, ahol az épület helyiségeit több zónára osztották, a nem használt helyiségek (védelmét érdemes éjszakára élesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!