Bulvár-celeb

2023.12.06. 19:05

Gáspár Győző kitalálta mi lesz a neve az unokájának

A család kedvenc időszaka következik, már csak az unoka hiányzik a boldogsághoz.

Forrás: TV2

Elérkezett az év legmeghittebb időszaka, az advent. A december a Gáspár családban is meghatározó hónap, ezek a napok szeretetben és békességben telnek náluk minden évben. A családban több hagyomány is kialakult; hiába nőttek fel a gyerekek, ezek nagy részét a mai napig tartják.

A romák szíve kinyílik decemberben. A mértéktelen halmozás és pazarlás helyett adakozni szoktunk ilyenkor – kezdte Evelin a hot! magazinnak. – Nagyon szeretem azt a hagyományt, amikor falun kibérelnek egy Mikulást, aki járja a családokat, és megajándékozza a gyerekeket egy kis csomaggal meg egy virgáccsal.

Hiába leszek jövőre harmincéves, még mindig kapok anyukáméktól csokikat, ráadásul a kutyáinkra is gondolnak, teljesen elkényeztetik őket. Karácsonykor viszont nem veszünk ajándékot egymásnak. Ezt apu találta ki, és kifejezetten örülök ennek, mert ezzel hatalmas terhet vettek le a vállunkról. Így tényleg minden csak a családról szól. 

Ezért lett egy saját hagyományom: saját magamat ajándékozom meg. Tavaly például egy szép cipőt vettem magamnak – árulta el.

„Nagyon jó lenne, ha találnának két normális fiút”

Az édesapa fontosnak tartja továbbá azt is, hogy az év vége közeledtével végiggondolja, mit élt meg a családjuk az adott esztendőben, és hálát adjon Istennek a jó egészségükért.

– Csodálatos évünk volt! Úgy érzem, a Jóisten nagyon szeret bennünket. Nem volt betegség, sem fájdalom, el tudtunk menni szép helyre nyaralni, lett egy gyönyörű új autóm, mindenki boldog és jól van. Ez az igazi ajándék! – árulta el Győző, aki a januárra is jó érzésekkel gondol vissza.

– Az év elején fizettem ki az utolsó részletet a lányaim lakásából. Hatalmas boldogság járta át a szívemet, amikor átadtam nekik a kulcsot. Mindkettőnek hagytam egy levelet a lakásban, amiben azt írtam, hogy legyenek nagyon boldogok, találják meg életük párját, és élvezzék az életet.

Győző ugyanis már most nagyon várja, hogy unokázzon. Az énekes nagy álma az, hogy az egyik gyermeke egy fiúunokával ajándékozza meg.

– Nagyon jó lenne, ha találnának két normális fiút. Nemrég voltam osztálytalálkozón, ahol kiderült, hogy már majdnem mindenkinek van unokája, csak nekünk nem. Pedig én már nagyon várom, hogy nagypapa legyek!

 Leginkább fiút szeretnék, akit mindennap öltönyben vinnék iskolába, és együtt járnék vele locsolkodni húsvétkor. Már arra is van ötletem, hogy mi legyen a neve. Biztos vagyok benne, hogy a karácsony meg a Mikulás csak az unokákról fog szólni! 

– mondta lelkesen.

Az édesapa kedvenc ünnepe egyértelműen a karácsony. A hangolódást már decemberben elkezdik, de a legjobban a szentestét várja.

– Sokaknál az ajándékokról szól a karácsony, de nálunk nem! Ez az ünnep a szeretetről szól és arról, hogy mind együtt vagyunk; a feleségem és a lányaim sütnek-főznek, készülődnek, majd együtt megesszük az ételeket, amiket elkészítettek.

Van egy fontos hagyományunk: egy almát vágunk fel az ünnepi asztalnál, méghozzá annyi részre, amennyien vagyunk a családban. Ha ez a szám megegyezik az előző évivel, akkor hálát adunk annak, hogy mindenki él, és jól van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában