mtü

2021.09.16. 11:08

Három héten át reklámozzák a magyar V4 elnökségi évet

A most induló kampány célja, hogy felhívja a figyelmet Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország kulturális, természeti és gazdasági értékeire.

Mostantól három héten át televíziókban, online felületeken és országszerte plakátokon találkozhat a közönség a Visegrádi Négyek kampányával, amely felhívja a figyelmet a magyar V4 elnökségi évre – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csütörtökön.

A közleményben kiemelték: a most induló kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a V4 országok, Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország kulturális, természeti és gazdasági értékeire, Közép-Európa rendkívüli örökségére és hagyományaira.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a 2021-22-es V4 elnökségi év során a szakpolitikai és diplomáciai programok mellett az ügynökség számos érdekességgel készül a nagyközönség számára. Többek között koncertek, képzőművészeti, valamint design és divat események várnak minden korosztályt az őszi kulturális szezonban – tették hozzá.

A programokról az érdeklődők a folyamatosan frissülő v4elnokseg.hu weboldalon tájékozódhatnak, ahol megismerkedhetnek a Visegrádi Csoport turisztikai kincseivel, az együttműködés történelmével és az elnökségi év kiemelt céljaival is – jelezte a MTÜ.

Az elnökségi év kampányvideója megtekinthető a következő linken: – olvasható a közleményben.

A turisztikai szervezet emlékeztetett arra, hogy Magyarországot, Lengyelországot, Csehországot és Szlovákiát közös múlt, kultúra, értékrend, valamint bizalom és barátság köti össze, erre épül a sokoldalú Visegrádi Együttműködés.

Az idén 30 éves Visegrádi Csoport megalakulása óta hatékonyan képviseli a közös, regionális érdekeket, 2004 óta az Európai Unió keretei között is – tették hozzá.

A Visegrádi Együttműködést évente más-más ország elnöksége koordinálja: 2021. július 1. és 2022. június 30. között Magyarország hatodik alkalommal látja el ezt a feladatot – idézték fel. Az elnökségi év júliusban vette kezdetét, melynek mottója: „V4 – Indítsuk újra Európát” – fűzték hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában