Krimi

2023.06.27. 10:44

Baltával ölte meg édesanyját egy 14 éves fiú Fülöpjakabon

Vádat emelt a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy 14 éves fiú ellen, aki tavaly decemberben Fülöpjakabon baltával megölte az édesanyját.

MW

Fotó: Shutterstock

A vádhatóság azt közölte kedden az MTI-vel, hogy az asszony 2022 nyarán munkavégzés céljából Fülöpjakabra költözött, ezért egy ismerősére bízta a 14 éves fiát. A fiatalkorú ezt nehezményezte, és végül 2022 novemberében az anyjához költözött.

December 12-én reggel együtt indultak el otthonról kerékpárral, de a fiú már ekkor elhatározta, hogy nem megy iskolába, hanem megöli az anyját. 

Miután a község központjában elváltak egymástól, a fiú visszafordult. Hazatérve, a kerékpárját az iskolatáskájával együtt az épület mögé rejtette, magához vett egy baltát és azzal a szoba sarkában elbújva várta a nőt.

Amikor anyja belépett a szobába, a fiú hátulról rátámadt: előbb ököllel többször megütötte, majd a baltával kétszer a fejére sújtott. Az asszony a bántalmazás következtében a földre zuhant és a helyszínen meghalt. 

A fiú gondosan feltakarította a bűncselekmény nyomait, magához vette az anyja telefonját és pénztárcáját, és elhagyta a házat.

Az ügyészség a fiatalkorút előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, továbbá kifosztás bűntettével vádolja.

A letartóztatásban lévő fiú bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni - áll a közleményben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában