Krimi

2023.09.14. 21:58

Három pilóta életét veszélyeztette egy borsodi férfi

A Tiszaújvárosi Járásbíróság egy év hat hónap - végrehajtásában két év - próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, aki vadászpilótákat vakított el lézerrel - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a Miskolci Törvényszék.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Aditya0635

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott két évvel ezelőtt áprilisban lakása udvarából alkalmanként minimum harminc percig próbálkozott azzal, 

hogy három - egy borsodi kistelepülés közigazgatási területe feletti légtérben - kiképzési repülési gyakorlatot végző vadászrepülőgép pilótafülkéibe bevilágítson.

Mint írták, a férfi a lézerfénnyel a gépet vezetőknek pillanatnyi látásvesztést, szemkáprázást okozott. Egy alkalommal a lézer fényének zavaró hatása olyan mértékű volt, hogy a pilóta a repülőgép kötelezően használandó navigációs fényeit kikapcsolta annak érdekében, hogy a férfi a járművet szem elől tévesztve felhagyjon cselekményével.

A vádlottat, aki cselekményével a három pilóta életét és testi épségét veszélyeztette, közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésében találta bűnösnek a bíróság. 

Enyhítő körülményként értékelte a terhelt büntetlen előéletét, míg súlyosító körülményként vette figyelembe az "önhibából eredő ittasságát", valamint azt, hogy közvetve a környéken élők életét is komoly veszélynek tette ki - olvasható a közleményben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában