Teltházas fellépések

2022.05.10. 06:55

Bartis Attila íróval tartják meg a következő Irodalmi Szalon-estet

A Petőfi Kulturális Ügynökség kiemelt programja, az Irodalmi Karaván idén év elején indult útjára.

Bartis Attila íróval tartanak Irodalmi Szalon-estet a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermében pénteken, május 13-án. Az esemény házigazdája és a beszélgetés moderátora Juhász Anna irodalmár lesz. A Marosvásárhelyen született Bartis Attila köteteit az érdeklődők megvásárolhatják a helyszínen, a szerző pedig dedikálni is fog.

Az első Irodalmi Karaván utazás januárban számos lehetőséget adott a találkozásra. Író vendégeinkkel teltházas fellépéseken beszélgettünk a könyvek születéséről, az irodalmi elődökről és olyan kiemelt dátumokról, mint Nemes Nagy Ágnes születésének 100. vagy Tamási Áron születésének 125. évfordulója

– fogalmazott Juhász Anna irodalmár, a Petőfi Kulturális Ügynökség Kiemelt Programok igazgatója.

Juhász Anna hozzátette, hogy most tavasszal, visszatérve Erdélybe, újabb városokat érintenek a program során, a beszélgetések mellett pedig ezúttal már egy szabadtéri Tamási-kiállítást is bemutatnak a székelyföldi közönségnek.

A Petőfi Kulturális Ügynökség kiemelt programja, az Irodalmi Karaván idén év elején indult útjára, amely az egységes magyar nyelv és kultúra ügyét szolgálja a hagyományos és kortárs magyar irodalom bemutatásával. Az Irodalmi Karaván road-show a tervek szerint Magyarországon és az országhatáron túl is szervez irodalmi programokat, kiemelten a Kárpát-medencében és Erdélyben.

Az Irodalmi Karaván 2. erdélyi utazására szerda és vasárnap között 5 napon keresztül, 3 városban, Marosvásárhelyen, Kolozsváron és Csíkszeredán kerül sor. Emellett a Csíkszeredai Könyvvásár közönségét megszólítva is bemutatkoznak az írók, alkotók, ahol tematikus, rendhagyó irodalomórák, Szalon-estek és könyvvásári programok várják az érdeklődőket.

Borítókép: MTI / Czimbal Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában