Nyíregyháza

2021.04.16. 12:00

A Tortuga zenekar új dallal és klippel készül

Már csak néhány hetet kell várni, hogy hallhassuk az együttes legfrissebb slágerét.

VNA

Hamarosan hallhatjuk a Tortuga új slágerét

Fotó: A zenekar archívuma

Egy hónapja ért véget A Dal 2021, ahol a nyíregyházi Tortuga zenekar is színpadra állt Törnek az ablakok című slágerével. Az együttes a műsor után sem unatkozik: folyamatosan dolgozik új dalokon, a legfrissebbet pedig nemsokára a rajongók is hallhatják.

Komoly téma

– Egyszerre három számot is felvettünk, amikor a legutóbb a stúdióban jártunk: ebből az első kettőt, a Törnek az ablakok és a Kérlek címűeket már ismeri a közönség – mondta el lapunknak Tomku Milán, a banda énekese. – A „trilógia” harmadik részéhez hamarosan elkészítjük a klipet. Úgy tervezzük, hogy a videót 3-4 hét múlva tesszük közzé.

Milán arról is beszélt, hogy az új nóta egy jóval komolyabb témát boncolgat, mint a Törnek az ablakok: egy bulizós szám helyett ezúttal egy társadalomkritikával fűszerezett szerzeményt írtak. A hangulat persze a megszokott: a zenekar ezúttal is egy igazi, zúzós rock ’n’ roll számmal készül.

– Májusban ismét stúdióba vonulunk, és újabb három dalt rögzítünk – tette hozzá az énekes. – Ezekkel együtt már hat dalunk lesz a készülő nagylemezünkre. Úgy tervezzük, hogy a számokat egyenként „csepegtetjük” majd a közönségnek, majd amikor összeállt a teljes anyag, nagylemez formájában is kiadjuk a szerzeményeket.

A Dal 2021-ben a Törnek az ablakok akusztikus verzióját különleges felállásban játszotta a zenekar: a Kelet Brass Band két tagja, Ádám Kristóf harsonán és Koi Gergő trombitán, valamint Pintér Charlotte és Major Dóra vokalistaként kísérte a játékukat. A közös munka annyira jól sikerült, hogy már akkor megbeszélték a folytatást. Milán lapunknak elmesélte, hogy ez a projekt is él: sokat dolgoznak a közös számukon, miközben alig várják, hogy végre újra koncertezhessenek.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában