ByeAlex

2021.08.02. 11:49

Négyszeres platina a zenekar Rehab lemeze

A fényeslitkei énekes szerint fizikai formátumban lemezt kiadni egyfajta minő­ségjelző.

KD

ByeAlex először állhatott zenekarával a Campus nagyszínpadára

Fotó: Kiss Annamarie

A debreceni Campus Fesztivál nagyszínpadán a ByeAlex és a Slepp is színpadra állt. A zenekar legutóbbi, Rehab című lemeze négyszeres platina lett, az énekes-dalszerzőt arról kérdeztük, milyen súlya van még ennek.

Négyszeres platina lett

– Régen ez azt jelentette, hogy nagyon sok pénzt kerestél, ma azt, hogy nagyon sokan hallgatják a zenédet. Amikor megcsináltuk ezt a lemezt, tudtuk, hogy kockázatos kihozni, hiszen nem voltak koncertek és lehet, hogy az egész a kukába fog menni. Az emberek abban az időszakban, amikor nem lehetett koncertezni, még intenzívebben hallgattak zenét. A négyszeres platina elég sok hallgatást jelent, ha jól tudom – jegyezte meg Alex.

Lemezeladásokról ma már nehéz beszélni, hiszen az online zenehallgatás beszippantotta a piacot. ByeAlex mindezek ellenére ragaszkodik ahhoz, hogy fizikai formátumban is megjelenjen egy-egy album.

– Nem 20 éves vagyok már, a mai húszasok nem is nagyon hallgattak CD-t, kazettát pedig soha. Nyilván sokan nem azért vesznek lemezt, mert azt hallgatni fogják otthon, nekem például nincs semmim, amin lejátszhatnám. Ez egy minőségjelző, azt mutatja, mit gondol magáról egy zenekar. Szerintem aki nem csinál lemezt és nem adja ki fizikai formátumban, az kicsit igénytelen – véli a fényeslitkei előadó.

Tévé és koncertek

Alex ebben az évadban is elvállalta a mentor szerepét az X-faktorban, de a tévés-tehetségkutatós munka mellett sok zenekari fellépésük is van erre az évre, bár az énekes szerint érzékelhető, hogy a védettségi igazolvány hiánya miatt a közönség egy része nincs jelen a koncerteken.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában