Szabolcs-Szatmár- Bereg

2022.07.27. 15:44

Elnyelte a Tisza a Kárpátaljáról menekülő magyart

Rokonai reménykednek, hogy a férfi még életben van - írta a borsonline.hu.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Három hónapja keresik szerettei azt a kárpátaljai családapát, aki a háború elől menekült volna át Magyarországra, azonban elmerült a Tiszában. Rokonai reménykednek, hogy a férfi még életben van.

Sem éjjele, sem nappala április óta annak a kárpátaljai Szernyében élő családnak, akik már három hónapjai keresik rokonukat, Lakatos Józsefet. A férfi családja a háború elől menekült Magyarországra, József hadkötelesként nem tudott utánuk jönni.

Forrás: borsonline

Így drasztikus megoldáshoz folyamodott: több társával együtt a Tiszán átúszva próbált a határ biztonságos, magyar oldalára kerülni.
Azóta viszont nyoma veszett, senki nem látta a férfit, eltűnéséről pedig ellentmondásos hírek érkeztek:

Akik elindultak, mindannyian a rokonaim, Józsi a nagybátyám. Annyit tudunk, hogy ketten biztonságban átértek, de Józsiról azt mondták, hogy látták elmerülni a vízben. Ezután viszont felbukkanni is látták még, viszont azt mondták, hogy egy kanyar után elvesztették a nyomát

– mondta a Borsnak a férfi unokaöccse, 

Elemér. József után azóta is kutatnak, öt gyermeke várja haza. A család attól tart, hogy vagy ukrán oldalon elfogták, és a harctérre vitték, vagy pedig elmerült a habokban:

Azt mondták, hogy kimennek majd a rendőrségtől keresni, de azóta sem tudunk semmit. Öt kicsi várja haza, akik nagyon sírnak az apukájuk után, és a felesége, Zita élete is pokol azóta. Mi természetesen nem adjuk fel, az utolsó percig reménykedünk abban, hogy épségben megkerül és hazatér

– szögezte le Elemér.

Forrás: borsonline.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában