Sztárvilág

2023.08.12. 11:53

Sztárok meglepő végakaratai

Nem meglepő, hogy a sztárok legtöbbször előre rendelkeznek arról, mi történjen a vagyonukkal a haláluk után, az azonban néha megdöbbentő lehet, hogy milyen furcsaságokat kötnek ki a végrendeletükben. Marilyn Monroe például nem egy rokonára vagy barátjára hagyta személyes tárgyait, hanem egykori színésztanárára. A legendás Lee Strasberg egyébként a pincéjében őrizgette a színésznő hagyatékát egészen húsz évvel későbbi haláláig – olvashatjuk az origo.hu-n.

Szon.hu

Marilyn Monroe a színésztanárára hagyta az ingóságait

Forrás: internet

De nem ez az egyetlen meglepő végakarat, Robin Williams a végrendeletében megtiltotta, hogy a halálát követő 25 évben bármilyen célból felhasználják jellegzetes hangját, még a felvett szövegei is minimum 2039-ig dobozban maradnak. Ez valószínűleg a Disney-nek jelentette a legnagyobb csapást, mivel a színész halálakor éppen készültek az Aladdin folytatására, amelyben a Dzsinn szerepét kimondottan Williamsre írták. 

A gyerekek nem kaptak pénzt 

Nehéz szavakat találni Philip Seymour Hoffman döntését ismerve, a színész ugyanis kihagyta a végrendeletéből a három gyermekét. Ezzel akarta elérni, hogy mindhárman a saját lábukra álljanak. Egyvalamit azonban kikötött: fia felváltva nevelkedjen New Yorkban, Chicagóban és San Franciscóban, ahol szerinte a legjelentősebb kulturális hatások érhetik az Egyesült Államokon belül. 
Az eredeti Star Trek sorozat alkotója, Gene Roddenberry stílusosan azt kérte, hogy a halála után ne temessék el, hanem vigyék fel az űrbe. A hamvak egy részét már a halálát követő évben, 1992-ben magával vitte egy küldetésre James Weatherbee űrhajós, hét grammot pedig 1997-ben lőttek ki több más ember maradványaival együtt. 
KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában