Te kóstoltad már?

2019.06.02. 18:09

Kenyérre kenhető egészség

Sokan szeretik a hummuszt, ami vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag.

Akár otthon is elkészíthetjük

Egyre népszerűbb a hummusz, amely csicseriborsó-paszta – emellett szezámmag vagy tahini (szezámmagkrém), olívaolaj, citrom és fokhagyma keveréke. Nagy mennyiségben tartalmaz jó zsírokat, szénhidráttartalma alacsony, kiváló növényi alapú fehérje- és rostforrás, vannak benne ómega-3 zsírsavak, kalcium, magnézium, vas és cink, de a B-vitamin legtöbb fajtája is megtalálható benne.

Kekszhez, salátába

A hummusz nagyszerűen használható zabkekszhez, zöldségestálhoz, csavarttortilla-alapkrémnek, de ropogós extrudált kenyérhez vagy salátákhoz is. A hummuszt otthon is el lehet készíteni megfelelő élelmiszer-feldolgozó segítségével, s így magunk is kontrollálhatjuk az összetevők mennyiségét. A boltokban kapható változatok azonban, melyek limitálják a só és a cukor mennyiségét, ugyancsak remek választásnak bizonyulnak. A hummuszból naponta 2-4 evőkanálnyi az egészséges, de érdemes figyelembe venni az étrendünk többi részét is. Vagyis ha hummuszt eszünk nassolnivalónak, két evőkanálnyi elég, de ha ebédhez is fogyasztottuk, már elértük a négy kanálnyit.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában