Jót tesz a kicsiknek

2019.10.02. 11:03

Fogd ölbe, öleld át és ringasd el a gyermeked!

Jótékony hatással van a gyerekek lelki egészségére egy kis közös játék.

A kicsik nagyon élvezik az együtt töltött időt

Fotó: Nánási Anita

. – Nem tanítani szeretnénk: célunk, hogy mintát adjunk az édesanyáknak arról, hogyan érdemes foglalkozni a kicsikkel. Felelevenítjük azokat a régi, ölbeli játékokat, melyek 20-30 évvel ezelőtt még mindennaposak voltak a kisgyermekeket nevelő családokban, illetve szeretnénk az édesanyáknak átadni a gyönyörű magyar népdalkincset – mondta el Ferenczné Endresz Klára, aki az Országos Könyvtári Napok programjai között is helyet kapott Ringató foglalkozásával, ugyanis négy éve már, hogy rendszeresen várja a szülőket és a gyerekeket játékos időtöltésre a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

– A foglalkozásainkra nulla és 3 éves kor közötti gyermekek jönnek el szüleikkel, jót tesz a babáknak, mikor az anyukák ölében ülnek, személyes kapcsolat van közöttük, miközben közösen énekelnek, mondókáznak elmélyül az anya-gyermek közötti érzelmi kötődés, s nem utolsósorban korán hozzászoknak a kicsik a közösségi léthez, saját korcsoportjukban szocializálódnak.

Ismert program

– A programhoz nem kellenek játékok, nincs különösebb eszközigényünk – tette hozzá a foglalkozásvezető. A Ringató egy országos zenei nevelési program, melyet Gállné Gróh Ilona alapított 1991-ben Szekszárdon. Az évek során egyre ismertebbé vált, és határokon átívelő kezdeményezéssé nőtte ki magát.

NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában