utazás

2019.12.13. 07:00

Csurig telnek a szállodák

Telt ház lesz karácsonykor és szilveszterkor a magyarországi szállodákban, ez már most látszik.

Fotó: shutterstock

Sokan vannak úgy, hogy a meghitt otthoni karácsonyi hangulat helyett inkább elutaznak, és szállodákban töltik az ünnepeket.

Nő a forgalom

Akik most kapcsolnak, rádöbbenhetnek, hogy már elkéstek. Becslések szerint a forgalom országos viszonylatban a tavalyinál akár 8-10 százalékkal is magasabb lehet.

– Már hónapokkal korábban érdemes volt lefoglalni a szállást a nívósabb hotelekben, hiszen régóta szembesültünk a telt házzal. „Vigasztalásként” annyit tudtunk mondani, hogy jóval korábban kellett volna gondoskodni az otthontól távoli ünneplésről – mondta érdeklődésünkre Bicsérdy Rita, a Sky Travel Utazási Iroda ügyvezetője.

– Karácsonykor azt is figyelembe vették a pihenni vágyók, hogy milyen pluszszolgáltatást kínálnak. A wellness mindenképpen előnyt élvez, a gyerekeket pedig különböző színes, változatos élményprogramokkal lehet megnyerni.

Az már két héttel az ünnep előtt jól látszik, hogy kimagasló a foglaltság a szállodákban, vidéken és Budapesten egyaránt.

A fővárosban zömmel a külföldiek lazítanak több napon keresztül, a vidéki hoteleket a belföldi vendégek töltik meg félpanziós jelleggel. Mindegyik helyen közös vonzás, hogy alkalomhoz illő karácsonyi menüsorral készülnek.

Karácsonyi menüsor

Akik amellett döntenek, hogy átlépik az országhatárt, a szervezett, buszos utazásokat választják. A kedvelt úti célok közé tartozik Prága és ­Krakkó. Ha a repülős utak mellett voksolnak, ott Egyiptom az első számú kedvenc, megelőzve Tenerifét.

Akik mélyebben a zsebükbe nyúlnak, azoknál az Egyesült Arab Emirátusok, a Maldív-szigetek, Thaiföld és a Dominikai Köztársaság áll a toplista élmezőnyében.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában