Csodás tájakon jártak

2019.12.23. 09:38

Két okuk is volt a koccintásra

Informatikai tanfolyamon sajátították el az internet és a modern kütyük használatát a nyírbátori nyugdíjasok.

Videós összeállítás, versek, vidám jelenetek és Nagykárolyból érkezett zenészek tették fel a koronát a közös rendezvényre

Fotó: egyesület

Kettős jubileumi ünnepséget tartott a közelmúltban a Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesülete Nyírbátor és a Nagykárolyi Caritas Idősklub tagsága: a bátori civil szervezet ugyanis 25 éve alakult meg, s kereken 10 éve ápol szoros barátságot a határon túl élő örök fiatalokkal.

Az ünnepségen Tóth Árpádné egyesületi elnök köszöntötte a vendégeket, köztük Máté Antalt, Nyírbátor polgármesterét, Szász Tündét, a nagykárolyi klub munkapont-vezetőjét, Nagyiván Margit klubvezetőt, Román Demeternét, a megyei nyugdíjas szervezetek szövetségének elnökét, aki egyben a NYOSZ alelnöke is, Posta Enikőt, a Báthori István Nyugdíjas Klub vezetőjét, valamint Janovics Jánost, a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület elnökét.

Csodás tájakon jártak

– Hosszú lenne minden jeles eseményt felidézni az elmúlt 25, illetve 10 év történéseiből – kezdte visszaemlékezését Tóth Árpádné, majd elmondta: a bátori egyesületet kezdetben, 12 éven keresztül Boros Gábor, mindenki Gabi bácsija vezette, tőle 2006-ban Kunságiné Figula Erzsébet vette át a stafétát. Hat év után Nagy Sándorné, 2016-ban pedig a jelenlegi vezető vállalta az elnöki teendőket.

– A külföldi és belföldi kirándulásaink során bejártuk Erdély csodálatos tájait, voltunk Kárpátalján, a Magas Tátrában, Kassán, Poprádon, Lengyel- és Horvátországban, Nagykárolyban, Kaplonyban, „itthon” pedig számos kis- és nagytelepülés látnivalóit megcsodáltuk már: Budapest, Sopron, Pécs, Szeged, Tokaj, Balaton, Nyíregyháza, Szatmárcseke, Tiszacsécse… – sorolta az elnök, majd büszkén mesélt a szervezet kulturális missziójáról.

Bercelen „randevúztak”

– A költészet napját már sokadik éve a Mátészalkán élő Losonczi Léna költőnővel ünnepeljük, író-olvasó találkozókra járunk, sport- és szellemi vetélkedőkön veszünk részt. A mai, modern világban elengedhetetlen, hogy az idősek is értsenek a számítógépek, okostelefonok kezeléséhez, ezért informatikai tanfolyamra jártunk, és az angol nyelvtanulásba is belekóstoltunk. Hagyományőrző műsoraink mellett spanyol táncban is megcsillogtatjuk a tudásunkat a városi, valamint az egyesületi rendezvényeken.

– A Nagykárolyi Caritas Idősklubbal 10 éve ápolunk gyümölcsöző kapcsolatot, évente többször találkozunk egymással. Szép közös élményeket őrzünk például a megyei nyugdíjas sport és kulturális seregszemléről, a tiszaberceli Tisza-gáti randevúról, de a disznóvágással egybekötött farsangi mulatságunkról is. Jövőre közös kirándulást szervezünk – összegzett Tóth Árpádné, majd ajándékot, virágot és emléklapot nyújtott át a meghívottaknak.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában