peca

2020.01.18. 11:30

„Torpedó” is volt az évzárón

A pontyok mellett egy amurt is megakasztott Molnár András december végén.

Molnár András az amúrral

Már sok hor­gász­élményét megosztotta lapunkkal a Kálmánházán élő Molnár András. Most a múlt év végén történt decemberi horgászatról számolt be szerkesztőségünknek.

Tettre sarkallta a világháló

– Elszánt horgász ismerőseim közösségi oldalát megnézve azt láttam, hogy komoly fogásokkal büszkélkedhettek decemberben. Mindenki az év utolsó halát, halait tehette ki a világhálóra. Úgy gondoltam, hogy én sem maradhatok ki a jóból, s botot ragadtam.

Molnár András az amúrral

Mégpedig december 28-án, egy hideg szombati napon Verbatanyán próbáltam szerencsét. Rövid, mindössze 5 órás horgászatot terveztem. Pontyot szerettem volna fogni, ami sikerült is, aznap több példány is a horgomra került – elevenítette fel az élményeit lapunk számára Molnár András.

Görbült a spicc, esett a damil

– Csakhogy ami a reggeli órában történt velem, azt soha nem felejtem el. Éppen frissítettem az egyik feeder botomon a szereléket, amikor megpillantottam, hogy a másik botom spiccét elgörbíti, majd a damilt leejti valami. A bevágás után igyekeztem felvenni a kontaktust a hallal, éreztem, valami nagyot akasztottam.

A súlya ellenére hamar a part közelébe sikerült húznom. Megpillantottam hosszúkás testét a víz tetején, s először nyurga pontynak véltem, azonban amikor újra láthattam, már egyből tudtam, hogy ez bizony egy nagy amur. Abban a pillanatban lazítottam az orsóm fékjén, mert már tapasztalatból tudtam, hogy mire képes.

A szákolást követően csak annyit mondtam magamnak, hogy már ezért megérte kijönni. Szerencsémre a kis méretű 10-es horog jól ült a torpedó csontos szájában, ezt köszönhettem a félfix method szereléknek.

Meglepetés az év végén

– Mérlegeléskor majd 12 kg-ot nyomott a nádrágó, amit nyáron szoktak célzottan vagy legalábbis gyakorta megfogni. Ennél nagyobb meglepetés az esztendő végén nem is érhetett volna, sikeres évzáró horgászat volt.

Ezzel a képpel kívánok sikerekben gazdag, boldog új esztendőt minden horgásznak és a Kelet-Magyarország valamennyi olvasójának – tette hozzá a szerkesztőségünket a horgászatairól mindig rendszeresen tudósító Molnár András. Neki is azt kívánjuk, az új évben is gyakran görbüljön a bot.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában